Blir TV 2-konkurrent

Finn H. Andreassen og Trygve Rønningen tar opp kampen med sin forrige arbeidsgiver, TV2. Fjernsynsavhopperne vil jobbe sammen for TV2s nye konkurrenter - og får kanskje flere TV2-medarbeidere med seg på laget.

TV2-direktør Kåre Valebrokk (59) rakk ikke å glede seg over at strømmen av sjefs-oppsigelser var stoppet, før enda et avskjedsbrev lå på pulten hans. Salgsdirektør Steinar Brændeland (35) følger etter viseadministrerende direktør Finn H. Andreassen, program- og planleggingssjef Trygve Rønningen og juridisk leder Per Schrader Nilsen ut døra til TV2 i Oslo.

Nå tyder alt på at både Trygve Rønningen og Finn H. Andreassen blir kolleger også i framtida. Og konkurrent til sin gamle arbeidsgiver. Også Brændeland og Schrader Nilsen kan komme til å bli med på laget.

TV-kamerater

- Det er riktig at Trygve og jeg har kontakt, og vi kan tilby en samlet kunnskap for aktørene som skal satse stort på interaktivt innhold levert på bredbånd, fortsetter Andreassen.

Bredbånd har plass til telefon, radio, tv og Internett på samme bånd flere hundre ganger raskere enn dagens linjer. Dette anses som den nære framtidas revolusjonerende TV-teknikk. Nå starter milliardkrigen om norske husstander.

- Er det uaktuelt at fire eks-TV2-ere vil jobbe samme sted?

- Nei, jeg vil ikke se bort ifra det, sier Andreassen.

Etter det Dagbladet erfarer, skal flere av de store bredbåndsaktørene være interessert i TV2-sjefenes ekspertise.

Må ut raskt

- Vi føler at vi kan en del om programinnhold og kommersiell TV, som kan utnyttes interaktivt på bredbåndet. I løpet av de to- tre neste ukene vil det meste være avklart, sier Andreassen.

- Vi er også tilbudt jobb hos utenlandske selskaper, som vil konkurrere om å overta TV2s konsesjon når den går ut.

Men etter det Dagbladet erfarer, står Telenor Bredbånd øverst på lista over framtidas aktuelle arbeidsgivere. For Brændeland står valget mellom en jobb i bredbåndsmarkedet og en administrerende direktørjobb i et annet firma.

- Jeg har ikke bestemt meg. Jeg savner oppstartingstida i TV2. Den var gøy. Nå vil jeg gjerne oppleve gründerfasen på nytt, sier foreløpig sistemann ut, Steinar Brændeland, som er ferdig i TV2 om seinest et par uker.

- Jeg går over i konkurrerende virksomhet, og det vel ikke populært at jeg blir her særlig lenger.

KLAR FOR NYE OPPGAVER: Finn H. Andreassen gjør seg klar for nye TV-oppgaver. Milliardkrigen om framtidas TV-vaner blir eks-sjefens nye jobb.