Blir TV2- kolleger?

Dagsrevy-sjef Viggo Johansen kan være på vei bort fra NRK og over til konkurrenten TV2.

Viggo Johansen er lei av turbulensen i NRKs nyhetsavdeling. Etter det Dagbladet erfarer, er Dagsrevy-sjefen interessert i å skifte jobb - helst til TV2. Det skjer nøyaktig ett år etter at han fikk jobben som Dagsrevy-sjef.

Johansen skal allerede ha hatt samtaler med TV2 for å drøfte en snarlig overgang.

Både TV2s informasjonsdirektør Rune Indrøy og Viggo Johansen selv blir svært ordknappe når de blir konfrontert med ryktene om Johansens overgang.

- Ingen kommentar, sa begge til Dagbladet i går kveld.

Misfornøyd

Dagbladet er imidlertid kjent med at Viggo Johansen i lang tid har vært misfornøyd med flere av avgjørelsene til nyhetsdirektør Tom Berntzen og nyhetssjef Gunnar Høidahl. Særlig skal samarbeidet med Høidahl ha gått trått.

Da Dagsrevy- og Dagsnytt-klubbene for to uker siden sendte klagebrev på «nyhetsrikets tilstand» til NRKs toppledere, hadde de Johansens støtte. Feilprioritering og mangel på klare linjer var hovedproblemet.

Johansen skal også selv ha framsatt klare krav til nyhetsdireksjonen om hvordan han vil at Dagsrevyens skal være i framtida. Får han ikke innfridd kravene sine, er Johansens dager i Dagsrevyen talte.

Nyhets-TV2

I TV2 undersøker man nå mulighetene for hvordan de best kan utnytte Johansens kapasitet.

TV-direktør Kåre Valebrokk vil ha en enda bedre nyhetsdekning i kanalen, som stadig oftere puster NRK i nakken når det gjelder antall seere.

Allerede til høstens kommer Pål T. Jørgensen på lufta med sitt halvtimes lange aktualitetsmagasin i forkant av 21-nyhetene.

Dermed kan Dagsrevy-sjefens mangeårige erfaring komme godt med i nyhetskrigen.

Avgjørelsen om overgang eller ikke overgang ventes å skje i løpet av de nærmeste dagene.