MEKTIG EKTEPAR: Kristin Halvorsen er leder av SV og kunnskapsminister. Nå blir Charlo Halvorsen underholdningsredaktør i NRK. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
MEKTIG EKTEPAR: Kristin Halvorsen er leder av SV og kunnskapsminister. Nå blir Charlo Halvorsen underholdningsredaktør i NRK. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Blir underholdnings-Norges mektigste

Charlo Halvorsen, ektemannen til SV-leder Kristin, blir ny underholdningsredaktør i NRK.

Carlo Halvorsen, som er gift med SV-leder Kristin Halvorsen, overtar stillingen etter Tordis Aavatsmark som går av med pensjon, melder NRK. Halvorsen kommer fra jobb som redaksjonssjef i NRKs underholdningsavdeling og har gått gradene fra han startet i bedriften i 1985.

Den nye underholdningsdirektøren har ikke bare administrert i statskanalen. Han var i sin tid med på å starte opp P3 og har senere vært involvert i en rekke av NRKs humorsuksesser, med flere av Bård og Harald sine serier som de kanskje mest profilerte.

Tidlig på 1990-tallet var han en av karene bak radiosuksessen «Revolvermagasinet». De to andre var Stig Holmer og den ikke helt ukjente krafthumoristen Otto Jespersen.

Vil være annerledes Nå er han ikke i tvil om hva som vil bli det viktigste for NRKs underholdningssatsing i årene som kommer.

- Jeg tror det er veldig viktig å synliggjøre at NRK er annerledes enn konkurrentene våre og bygge videre på det. NRK må være store for å være relevante og det skal vi fortsette med, erklærer han overfor sin arbeidsgivers nettside.

Mektig rolle Administrerende direktør Eldar Skylstad i mediebyrået Carat tror underholdningssjefens posisjon bare vil bli styrket i tiden som kommer.

- Dette er utvilsomt den mektigste rollen i norsk underholdningsindustri. Jeg tror stillingens betydning bare vil øke ettersom NRK i større grad begynner å utnytte nettet i samspill med TV, sier Skylstad.

Han tror NRK med ny underholdningssjef vil gjøre markedet tøft for konkurrentene.

Programdirektør i TV 2 Nils Ketil Andresen har ingen tro på noen revolusjon som resultat av utnevnelsen.

- For oss i TV 2 betyr ikke dette så veldig mye. Vi må bare være så gode vi kan framover, så får vi se om det holder, sier Andresen til NRK.no. (NTB)

GÅR AV MED PENSJON: Charlo Halvorsen overtar stillingen etter Tordis Aavatsmark (til høyre), som går av med pensjon. Her med Marit Åslein og Fredrik Skavlan. Foto: TOM MARTINSEN/Dagbladet
GÅR AV MED PENSJON: Charlo Halvorsen overtar stillingen etter Tordis Aavatsmark (til høyre), som går av med pensjon. Her med Marit Åslein og Fredrik Skavlan. Foto: TOM MARTINSEN/Dagbladet Vis mer