Anmeldelse: Norske krimsaker

Blir vi aldri lei?

Grufulle norske krimsaker blir igjen belyst.

SPORLØST BORTE: Ingen har klart å finne Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant 31. oktober i 2018. Ektemannen Tom er fortsatt siktet for drapet på sin kone. Foto: Privat
SPORLØST BORTE: Ingen har klart å finne Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant 31. oktober i 2018. Ektemannen Tom er fortsatt siktet for drapet på sin kone. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sjangeren true crime er som podkaster: Vi overøses for øyeblikket med dette journalistiske verktøyet, der det i begynnelsen var noe suverent og noe godt. Og nå mye middels og flust helt under pari.

I serien «Norske Krimsaker» er det ikke nye avsløringer eller de voldsomme dybdedykk inn i komplekse drapssaker vi får servert, men dokumentarskaperne gir oss nok en mulighet til å få disse grufulle drapssakene flombelyst via et droneperspektiv.

Båldrapet

Vi har sett de første tre av fem episoder. I en velbrukt, og noe utslitt, true crime-stil får vi presentert et sakskompleks som deretter sys samme med en sober voiceover, masse stillbilder, diverse avisutklipp, mer eller mindre mollstemt musikk og et knippe intervjuer med politi, advokater, krimjournalister, familie, venner og en gjerningsmann.

Sistnevnte fra det makabre båldrapet fra 2016, på det vesle tettstedet Dokka, hvor et par tilfeldige turgåere fant et utbrent lik ved et bål ved en skogsvei.

Her sto politiet først helt blanke i mange uker, men så begynte det å løsne. Blant annet ved at en video fra en lokal bensinstasjon viste personer som skulle vise seg å bli meget sentrale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer