Blizzard slipper Diablo III

Se video fra spillet her.

(Dagbladet.no): Fredag formiddag annonserte Blizzard et av de mest etterlengtede spillene på lang tid: «Diablo III».

Dette skjer nesten nøyaktig åtte år etter slippet av det svært populære «Diablo II», og nyheten ble kjent under spillmessa Blizzard Worldwide Invitational som arrangeres i Paris denne helga.

Se trailere og bilder på Blizzards offisielle sider for spillet.

8000 ville mennesker

Wowinsider.com skriver at spillet vil bli av typen «hack and slash», og blant annet inneholde ødeleggbare bygninger.

- Det var helt hæla i taket her da det ble annonsert, 8000 mennesker ble helt ville, sier Gamer.nos Marius Jentoftsen som er på arrangementet.

- Det er fortsatt et isometrisk rollespill med i hvert fall syv klasser. Vi fikk se to av dem: barbar og heksedoktor. Videre blir det samarbeidsspill for minst fire spillere via Battlenet, forteller Jentoftsen til spillnettstedet.

Fra is til ild

Blizzard slipper Diablo III

Dermed ble det endelig satt to streker under svaret på spekulasjonene som har herjet denne uka, etter at spillselskapet daglig begynte å legge ut et stadig mer detaljert bilde på hjemmesida.

Lenge så det ut til at det kunne være tilknyttet den framtidige ekspansasjonen til «World of Warcraft» - «Wrath of the Lich King».

Men like før annonseringa i dag endret bildet seg fullstendig, og gikk fra is og vinter til ild og helvete i beste Diablo-stil.

Ingen slippdato

Detaljer om når spillet slippes er foreløpig ikke klart, og på spillets faq skriver Blizzard at de «vil bruke så lang tid som nødvendig for å sikre at det møter forventningene».

Videre opplyser de at spillet vil bli tilgjengelig for Mac og PC.

Det første «Diablo»-spillet i den mørke rollespillserien kom i 1997. Oppfølgeren, «Diablo II», ble sluppet i 2000, og ble raskt en av Blizzards største suksesser noensinne.

Spillet har fått plass i Guinness rekordbok, med over én million solgte eksemplerer de første to ukene etter lansering.

SLIK SER DET UT: Ett av skjermbildene Blizzard har publisert fra det kommende spillet.
INGEN DATO: Blizzard vil så langt ikke si noe om når spillet er forventet ferdig. I mellomtiden får man nøye seg med en håndfull bilder de har publisert.
IS OG KULDE: I går så bildet på Blizzards hjemmeside slik ut. Det blå og vinterrelaterte temaet førte til at mange spekulerte i at den store nyheten var om den nye World of Warcraft-utvidelsen.
DIABLO! Rett før det nye Diablo-spillet ble annonsert endret bildet på Blizzards hjemmeside seg til dette.