Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blockbuster fra Bollywood

«Kabhi Khusi Kabhi Gham» er en av de dyreste filmene noensinne laget i India. Nå har den verdenspremiere i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den indiske filmen «Kabhi Khusi Kabhi Gham», også kjent under den litt lettere tittelen «K3G», har faktisk nådd disse breddegrader til verdenspremieredatoen. Stedet er Cinema Bollywood på Kulturslottet Soria Moria i Oslo. Deretter vises den i Trondheim.

«K3G» blir spådd å sette en ny standard for estetisk kommersiell film i India. Bombay, med kjælenavnet Bollywood, er kjent som den største filmproduserende byen i verden. Bollywoods attraktive sang- og dansefilmer er kanskje dagens mest populære filmgenre.

Historien dreier seg ikke forbausende om kjærlighet og familieliv. I en familie med to sønner står faren for de tradisjonelle verdiene, mens moren ønsker at de skal oppleve den store kjærligheten. «K3G» tar for seg verdier, foreldreomsorg, kjærlighetens konsekvenser på godt og vond og familiefeider. I beste Bollywood-tradisjon ledsaget av sang, dans, musikk og store stjerner.

Filmen er en av de dyreste som er laget i India, den kostet 450 mill. rupee, tilsvarende 90 mill. norske kroner. Filmmusikken har knust alle rekorder allerede før premieren, platen solgte hele 2,5 mill. eksemplarer den første dagen den var i salg.

Andre kuriositeter i forbindelse med filmen er at det ble laget 254 trailere, noe som også er rekord. I tillegg er det i beste Hollywood-stil skrevet bok om «the making of» K3G.

For visningene i Norge er filmen tekstet på engelsk. I Oslo loves det en spesiell filmopplevelse med underholdning og overraskelser før visningen. At filmen tar turen til Trondheim er jo også en begivenhet.

Les mer om filmen på de offisielle hjemmesidene til Kabhi Khusi Kabhi Gham, eller på sidene til Cinema Bollywood. Oslo-visningene er så og si utsolgte. Men du kan fremdeles prøve å få tak i billetter på Filmweb eller på kinoene.

Hele Norges coronakart