- Blod gjør meg vakker

BERGEN (Dagbladet): Franko B. sier han bruker kroppen som et levende lerret og blodet sitt som maling. Han synes blod gjør ham vakker. Vi fikk to minutter med kunstneren i enerom: Han satt naken og hvitmalt oppetter en vegg - med et blodig sår i buken og en trakt rundt hodet. Gjorde han inntrykk på oss? Nei!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trolig plasserer den internasjonale performance-kunstneren Franko B. oss i samme gate som amerikaneren og tyskeren som ville ha pengene sine tilbake. For det koster 50 kroner å få være i kunstens enerom med Franko B., som har besøkt Bergens Kunstforening og Norge for første gang siden han begynte med sin spesielle form for kroppskunst for sju år siden.

Pengestøtte

Intendant Aashild Grana hos Bergens Kunstforening sier at det var kunstinteresserte bergensere som tipset om 38-åringen etter et opphold i London, der kunstneren bor sammen med sin mannlige samboer.

Med noen titusener i støtte fra Norske Kunstforeningers Landsforbund og Bergen kommune ble Franko B. og hans assistent fløyet over for å lage bakoversveis på bergenserne. Uten støtten hadde ikke Bergens Kunstforening kunnet tilby publikum denne uvanlige opplevelsen.

I går ettermiddag trakk kunstneren i Adams drakt og lot presse og publikum slippe til. Bare én person om gangen får være i samme rom som kunstneren. Assistenten sto på utsida av døra med stoppeklokke. Vi var først inne, og fikk våre nøyaktig tilmålte to minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer