Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blod og bibel

Makaber thriller i Patricia Cornwell-stil.

BOK: «Den troløse» er femte bok i Karin Slaughters thrillerserie fra Grant County, et bygdeområde i nærheten av storbyen Atlanta i Georgia. Men livet på landet er verken fredelig eller bekymringsløst i Slaughters makabre verden.

Rettsmedisiner

Før hovedhandlingen starter, har vi fått en rask rekapitulering av Sara Lintons hverdag: Barnelege og rettsmedisiner på deltid, men også i ferd med å gjenoppta samboerskapet med sin eksmann Jeffrey Tolliver, politisjef og notorisk skjørtejeger. Den siste i hovedrolletrioen er Jeffreys underordnede, etterforskeren Lena Adams, som har trosset sin voldelige kjæreste og tatt abort. Ingen drømmeverden, og egentlig nok stoff til en roman i seg selv, men vi har fremdeles ikke kommet til den bærende historien i «Den troløse».

Den innledes når Sara og Jeffrey under en krangel snubler over et jernrør som stikker opp av jorda. De begynner å grave, og noen fot under bakken finner de en pent snekret kiste med en død, ung kvinne i. Hun ble levende begravet, men under obduksjonen oppdager Sara at dødsårsaken er cyanidforgiftning.

Kristen sekt

Den døde kom fra en storfamilie som tilhører en ultrakonservativ kristen sekt, hvor alle har navn som Ephraim, Esther og Rebecca. De bor på det svære gårdsbruket Holy Grown langt ute på landet, og arbeidskraften består for det meste av ungdom med dopproblemer.

De som liker thrillere med detaljbeskrivelser av blod og gørr, trenger ikke lete lenger. Karin Slaughter (og aldri har vel et etternavn passet bedre på en krimforfatter...) sparer oss ikke for noen groteske skildringer, og er på den måten en god arvtaker etter Patricia Cornwell. Men en rotete oppbygning og for mange nærbilder fra hovedpersonenes privatliv gjør at intrigen aldri fester seg skikkelig. Selv ikke en intens avslutning retter opp på det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media