Blodbad for amerikanske tv-serier

Men ingen fare for «True Blood».

(Dagbladet.no): Det har ikke vært mange store suksesser på amerikansk tv i høst, og nå er enda flere serier blitt ofre for tv-sjefenes sparekvniver.

I går ble det klart at populære serier som TVNorge-sendte «Dirty Sexy Money», «Pushing Daisies» og TV 2-sendte «Eli Stone» ikke får fortsette.

Flere av disse, og kanskje særlig «Pushing Daisies» har en ivrig fanskare til tross for relativt lave seertall. Kanselleringen fører imidlertid trolig til at serieskaper Bryan Fuller tar turen tilbake til «Heroes», som han jobbet med i sesong én.


HBO tilbake
Én serie som derimot ikke trenger å frykte for framtida er «True Blood», for der har serieskaperen allerede lagt planer for neste sesong.

HBO-serien «True Blood» er skapt av Alan Ball, mannen bak «Six Feet Under», og har opplevd en dramatisk økning i seertall. HBO har lenge slitt med å finne noe som kan sette de på kartet igjen. Etter suksessen med «Sopranos», «The Wire» og «Six Feet Under» har kanalen hatt problemer med å etablere sine nye storsatsinger.

Selv tidligere seersuksesser som Entourage sliter i disse dager.

Da er det godt for kanalen at de valgte det perfekte tidspunktet med å lansere en serie om vampyrer. Dagbladet har tidligere skrevet om det store oppstyret rundt «Twilight»-filmatiseringen og den store oppmerksomheten den svenske vampyrfilmen «La den rette komme inn» har fått i USA.

Blodsuging mer populært enn noensinne.
«True Blood» startet med beskjedne 2,7 millioner seere i sin sesongpremiere, men har opplevd sjelden god økning i seertall og står nå med gjennomsnittlig 6,8 millioner seere pr episode.

Akkurat som «Twilight» er basert på en populær romanserie, tar «True Blood» også utgangspunkt i de populærer bøkene til Charlaine Harris. Totalt åtte bøker er gitt ut i serien «Southern Vampire Mysteries» som handler om Sookie Stackhouse, en ung tankelesende servitør med en lei dragning til kjekke blodsugere.

I første sesong av serien, basert på Harris? første book «Dead Until Dark», har det gått to år siden vampyrene kom ut av skapet. Etter at japanerne hadde greid å fremstille syntetisk blod, kunne vampyrene nå gjøre seg til kjenne og la stakkars halser være i fred.

Som alle minoritetsgrupper sliter også vampyrene med fordommer i samfunnet, og trøblete samkvem mellom menneske og vampyr er en av seriens hovedtemaer. Integreringen av vampyrer i samfunnet går ikke alltid like lett, i hvert fall ikke når blod står øverst på dietten.
HBO har allerede satt dato for innspilling av sesong 2, basert på den andre boka i serien «Living Dead In Dallas», den vil bli vist allerede sommeren 2009.

«True Blood» har sin sesongfinale i Usa på søndag og det ligger an til en dramatisk slutt med dødsfall og avgjørende valg, skal vi tro rapportene.

TAS AV: Gode kritikker og flere Emmy-priser hjalp ikke «Pushing Daisies».
TAS AV: Gode kritikker og flere Emmy-priser hjalp ikke «Pushing Daisies». Vis mer