Blodbank i bråk

«The International» kritiserer moralen til det internasjonale bankvesenet - og sparker inn vidåpne dører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Infløkt historie? Ja. Intrikat intrige? For så vidt. Elegant utførelse? Nei. «The International» forsøker å si noe stort, viktig og klokt, samtidig som den ønsker å underholde det brede lag. Det går ikke så veldig bra.

Nødløsning

Clive Owen og Naomi Watts er etterforskere som oppdager at noe er fryktelig, fryktelig galt hos en gigantbank med hovedsete i Luxemburg. Etterforskningen tar dem til flere fotogene åsteder på begge sider av Atlanteren, og jo nærmere sannheten de kommer, jo større fare befinner de seg i. For dette er en storbank som ikke skyr noen midler for å nå sine mål.

Historien åpner for en rekke helikopterskudd av bylandskap, og mange spennende aksenter fra et stort, internasjonalt ensemble. Owen og Watts, som i filmen har fått de litterlære navnene Salinger og Whitman, er gode skuespillere. At typene de spiller aldri utvikler seg i noen retning, eller at kjemien dem i mellom er lik null, kan de neppe lastes for. Heller ikke at de har fått noen usedvanlig stive replikker. Det må manusforfatter og regissør ta skylden for. De burde forresten også fått juling for slutten, som er så lettvint at den virker som en ren nødløsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer