Blodet flyter i «Kill Bill»

Regissør Quentin Tarantino forsvarer volden i «Kill Bill: Volume I».

Selv om flere anmeldere kaller filmen nærmest et mesterverk, så er mange kritiske til den overtydelige volden. Ifølge Tarantino ble det brukt nesten 380 liter falskt blod, og i en scene tar hovedrollen livet av 88 personer med et sverd.

Tarantino mener sjøl at volden er så tydelig og ekstrem at alle skjønner at dette er fantasi.

- Dette skjer helt klart ikke på denne jorda, sier han til BBC.

Tarantino-film

Men egentlig bryr Tarantino seg lite om kritikken av volden i «Kill Bill: Volume I». Da magasinet Empire spurte fikk de et ganske krasst svar tilbake.

- Faen, mann. Jeg trenger ikke å rettferdiggjøre volden. Det var dette Edison fant opp kamera for, det er så filmatisk. Litteratur klarer det ikke helt. Teater klarer det ikke helt. Et maleri klarer det ikke. Film klarer det. «Kill Bill» er voldelig. Den er jævlig intens. Men det er en Tarantino-film. Du går ikke på Metallica-konsert og ber de skru ned lyden.

«Kill Bill: Volume I» er inspirert av kampsport-filmene fra 70-tallet, og handler om leiemorderen «The Bride» på hevntokt. Uma Thurman har hovedrollen på jakt etter de som prøvde å ta livet av henne på bryllypsdagen. I andre roller finner vi Lucy Liu (Charlie\'s Angels og Ally McBeal), Sonny Chiba (kampsporthelt), Darryl Hannah (Blomster av stål og nå Playboy-modell) og Michael Madsen (Donnie Brasco, Reservoir Dogs). Tarantino blander også ulike filmteknikker, og bruker både svart-hvitt-sekvenser og japansk anime (tegnefilm).

Fontene av blod

Filmen skal faktisk være så inspirerert av japanske filmer at mange kanskje ikke skjønner den, skal vi tro filmmagasinet Total Film.

«Kill Bill: Volume I» er kun Tarantinos fjerde langfilm som regissør. Det er seks år siden han laget «Jackie Brown». Han beskriver «Kill Bill» som en svart komedie og at han ønsker at alle skal ha en strålende kveld på kinoen.

Alt blodet forklares med inspirasjon fra Japan.

- Det er standard i japanske filmer at når du kutter av en arm så fosser blodet ut som en fontene, sier han til BBC.

«Kill Bill: Volume I» har premiere her i Norge den 24. oktober. Volum II kommer ut på nyåret.

HOVEDROLLEN:</B> Uma Thurman spilte i Tarantinos «Pulp Fiction». Regissøren er begeistret og ville kun ha Thurman i hovedrollen som The Bride.
<B>PREMIERE:</B> «Kill Bill: Volume I» har premiere her i Norge 24. oktober. Her Thurman og Tarantino fra fest i England.
<B>BLODIG:</B> I en scene tar Thurman livet av 88 personer. Scenen tok 8 uker å filme.