«Solo: A Star Wars Story»

Blodfans krangler om «Star Wars»-flopp. «Hvite menn» og boikott-teorier florerer

- Besøkstallene er triste.

VIET PLASS: Chewbacca er viet mye plass i den siste «Star Wars»-filmen. Video: DisneyVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Publikumsoppslutningen for «Solo: A Star Wars Story» er lav. Ei uke etter premieren på det som regnes som verdens største underholdningskonsept har bare 51 000 nordmenn kjøpt seg en kinobillett.

- Besøkstallene er triste. Hvorfor kunne de ikke vente med premieren til jul, spør NRK-journalist og erkefan av «Star Wars», Jean Erik Bjørnskau til Dagbladet.

- Pisser på fans

Han administrerer Facebook-gruppa «Star Wars Norge» som har over 6000 medlemmer. Der diskuteres det heftig om hvorfor «Star Wars»-spinoffen om helten Han Solo går såpass dårlig, sammenliknet med tidligere filmer fra stjernekrigsuniverset.

Etter at Dagbladet mandag omtalte billettsalg til «Solo: A Star Wars Story» kom det e-post om at den direkte grunnen til at filmen flopper skal være «ekte fans verden over som boikotter filmen» fordi Disney «ikke har gjort annet enn å pisse på egne fans». Videre ble Dagbladet informert om at Disney «har sagt at de ikke vil ha noe med hvite menn å gjøre».

- Konspirerer

- Innbitte «Star Wars»-fans er høylytte og lidenskapelige, og vil alltid mene mye. En del forsøker å finne en forklaring på hvorfor filmene ikke blir som de ønsker. Så prøver de å finne årsakssammenhenger, og begynner å konspirere, sier Bjørnskau.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer