Blodfattig fra Bret Easton Ellis

Nihilistsuppe på en spiker.

BLODFATTIG: Forfatter Bret Easton Ellis lykkes ikke med oppfølgeren til debutboka, mener vår anmelder.  Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
BLODFATTIG: Forfatter Bret Easton Ellis lykkes ikke med oppfølgeren til debutboka, mener vår anmelder. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Bret Easton Ellis var tjue år gammel da han brakdebuterte med «Less than Zero» i 1985, en intens skildring av monoton destruktivitet blant styrtrike tenåringer i Los Angeles. I «Imperial Bedrooms» (som også er tittelen på den norske oversettelsen) får vi nå vite hvordan det gikk med dem. Som om det var nødvendig.

Vektløst Det har gått 25 år, og Clay, Blair, Trent, Rip og Julian har fulgt hvert sitt kokainspor inn i filmindustriens virkelighetsfjerne mellomsjikt. De tjener godt, sliter privat og har mistet sine få formildende karaktertrekk. Som i debutromanen begynner «Imperial Bedrooms» med at Clay kommer tilbake til Los Angeles oppunder jul, og beveger seg vektløst gjennom et alkoholisert flimmer av overfladiske fester og lunsjavtaler.

Men denne gangen er det noen som følger etter ham i bil fra flyplassen, og handlinger har plutselig begynt å gi konsekvenser.

Etter at han ligger med en ung skjønnhet som tror det vil skaffe henne en filmrolle, begynner trusler og vage advarsler å snøre seg sammen rundt Clay, og snart står han fanget i et thrillerplot som på usannsynlig vis inkluderer alle de gamle vennene, der paranoia er synonymt med tekstmeldinger fra ukjent nummer, og uskyld i beste fall er et fremmedord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer