Blodig alvor na na na na na

«The Twilight Saga - Breaking Dawn Part 1» bærer humørløsheten som et adelsmerke.

Twilight BD 1
Twilight BD 1 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det spørs om det ikke skyldes den eggende duften av flere solgte kinobilletter snarere enn noe idealistisk ønske om å være tro mot en forfatters visjon. Men hva grunnen enn er, har altså produsentene av «Twilight»-filmene, som produsentene av «Harry Potter»-filmene før dem, bestemt seg for å brekke opp bokserienes siste bind i to filmer og ikke én.

I  begge tilfeller er nest siste opus i rekken blitt en intetsigende transportetappe. «The Twilight Saga - Breaking Dawn Part 1» er ikke i nærheten av å ha nok plott til å fylle sine tilmålte to timer, men gjør sitt ytterste på musikk- og effektsiden for å overbevise deg om at dette er stor dramatikk og blodig alvor. Det siste har de på en måte rett i, i alle fall det med blodet.

Gravalvor «Breaking Dawn Part 1» begynner med bryllupet til vampyren Edward (Robert Pattinson) og mennesket Bella (Kristen Stewart), som har gått gjennom et pent knippe prøvelser for å få hverandre.

Men tror du alle hjerter gleder seg? Å nei. I «Twilight»-universet, som har båret sin blytunge humørløshet som et adelsmerke siden første scene, er det ikke tillatt å sette opp et trett smil i mer enn halvannet sekund før gravalvoret igjen kommer sigende. Edward bekymrer seg fremdeles for at han skal kunne skade sin kjære. Varulven Jacob (Taylor Lautner) kommer fremdeles med halvkvedede kjærlighetserklæringer overfor Bella og hvesende trusler overfor Edward.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer