Blodig alvor på sledesporet

Bob Dylan leverer en umiddelbar klassiker innen julemusikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| JULEALBUM: Bob Dylan kan i prinsippet få gjøre hva han vil for meg. Tålmodigheten er bortimot ubegrenset, så lenge han ikke dummer seg ut nevneverdig.

Så har da også den aldrende Dylan hatt en egen evne til å gjøre de pussigste ting og få det til å se ut som gjennomtenkte genistreker, for eksempel reklamefilmen for undertøyskjeden Victoria's Secret.

En ren juleplate med standardrepertoar hører også til den slags påfunn som vil bære eller briste i møte med Dylan. Det er enten/eller, ingen mellomting. Genialt eller dritt, dine ører avgjør.

Snømannen Kalle Aldri har det vel passet bedre at Bob Dylans produsentalterego Jack Frost - «Snømannen Kalle» - er kreditert på omslaget. Og Frost har full kontroll: Samtlige kryss på juleplatekontrollskjemaet kan krysses av i tur og orden. Hvilket i seg selv er beroligende for de som måtte ha fryktet for en Dylan som skulle snu opp ned på juleplatenes uhyre konservative og fastlåste verdensorden.

«Christmas In The Heart» er snarere en dypt, dypt nostalgisk juleplate, med et bevisst og avklart forhold til sjangerens kitschaspekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer