Blodig dvd-gullgruve

Medietilsynet mener den norske skrekkfilmen «Rovdyr» er så grufull at bare myndige kan se den. – Det kan være guds gave til filmen, sier filmekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

11. januar har den norske skrekkfilmen «Rovdyr» premiere på norske kinoer. Filmtilsynet mener den er for altfor voldelig, og vil ikke gi den 15-årsgrense. Derfor må den vises med en absolutt 18-årsgrense.

Kjetil Lismoen, redaktør i filmtidsskriftet Rushprint, sier «Rovdyr» kan tjene godt på nettopp det.

– 18-årsgrense kan være guds gave til en horrorfilm. Det har en tendens å virke salgsfremmende når det blir debatt rundt sensur og sterke scener. Filmen blir straks mer interessant for unge når den får 18-årsgrense, og det vil garantert øke dvd-salget blant dem, sier Lismoen.

Ikke bare negativt

«Filmen er gjennomgående angstpreget. Blodige scener og grufulle drap gjør at den ikke kan vises med 15-årsgrense eller lavere», heter det i begrunnelsen fra Medietilsynet.

– Mulig det ikke bare er negativt. Det er derfor jeg må diskutere med produsenten, og vurdere om hvorvidt vi skal anke vedtaket eller ikke, sier distributør Kjetil Omberg i Euforia Film, som hadde håpet på en 15-årsgrense.

260 000 så fjorårets skrekkfilm «Fritt vilt», som fikk 15-årsgrense, på kino. Omberg antar at «Rovdyr» nok ikke vil kunne nå opp, siden de nå mister 190 000 potensielle kinogangere mellom 15 og 17 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer