Blodig fra Try

Makaber krim som holder helt til målstreken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En uteligger får høyst ufrivillig amputert et bein, og en kjent skuespiller på Nationaltheatret forsvinner sporløst etter en forestilling.

Det er opptakten til «La de små barn komme til meg», Kjetil Trys tredje kriminalroman.

Stigende kurve

Reklameguruen Try har bedrevet en sporadisk litterær aktivitet i løpet av de siste elleve åra, og det er enkelt å konstatere at han har hatt en stigende kurve. Årets bok er plottmessig hans mest gjennomførte, og han har fra før av bevist at han er en fin forteller. I «La de små barn komme til meg» stemmer det meste, og resultatet har blitt en riktig bra kriminalroman.

Sjangermessig er den en blanding av politiroman og seriemorderthriller, siden hovedpersonen er politiførstebetjent Rolf Lykke, og siden gjerningspersonen begår flere drap. Men Try har neppe hatt sjangervalg øverst i hodet mens han skrev, han er mer ute etter å fortelle en historie som blir både spennende og makaber etter hvert som den utvikler seg.

Det begynner med en amputasjon og en forsvinning, og fortsetter med en grufull oppdagelse i skuespillerens kjøleskap. Bokas første halvdel drives framover av nye hendelser, ikke så mye av etterforskning, for Lykke og hans ellers utmerkede stab famler blindt omkring seg på leting etter spor. Kjetil Try har vært flink med persongalleriet, det er relativt lite og oversiktlig, og alle er såpass forskjellige at leseren skiller dem fra hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer