Blodig hevn

Hevnere, spanere og Kampen Janitsjar i Liers beste bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det er hetebølge i Oslo når en død mann blir funnet i en container i Ormsund. Det har satt sitt preg på den døde, men åstedet blir ikke mindre makabert av det musikalske følget: Noen har lagt igjen en cd-spiller som kverner om og om igjen på «Her kommer livets glade gutter» med Kampen Janitsjar.

Mistenkt milliardær

For politiførstebetjent Anne-Cathrine «Anka» Volden synes saken lett å oppklare: Siden containeren eies av den suspekte mangemilliardæren Kjetil Brekke, er hun overbevist om at dette drapet er utført på hans ordre. Men det vil ikke politiledelsen høre på, de satser heller på et spor som kan lede mot svenske nynazister. Og snart dukker det opp to andre lik, også de akkompagnert av lystig hornmusikk.

De andre hovedpersonene i boka er spanerne Matta og Kaja, som jobber på Utlendingsseksjonen. De begynner etter hvert å følge med på bevegelsene til selveste visepolitimesteren, og gjør en og annen oppdagelse. Og et begravelsesbyrå med en underlig, kortvokst agent havner også i politiets søkelys. Sistnevnte person er for øvrig en av de mest fascinerende Lier har skapt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer