Blodig klassekamp på planeten Mars

Ny dystopisk trilogi følger suksessformelen.

DEBUTANT: Pierce Browns debutbok har vært innom bestselgerlista til New York Times, og har mange fellestrekk med tidligere ungdomsboksuksesser. Kanskje litt for mange. Foto: ASCHEHOUG
DEBUTANT: Pierce Browns debutbok har vært innom bestselgerlista til New York Times, og har mange fellestrekk med tidligere ungdomsboksuksesser. Kanskje litt for mange. Foto: ASCHEHOUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Litt for ofte når jeg leser spenningsbøker for ungdom, får jeg følelsen av at forfatteren har krysset av på et skjema. Suksessformelen er en dæsj kostskolemiljø á la «Harry Potter», en dæsj oldtidsmytologi á la «Percy Jackson», en dæsj undertrykkende klassesystem á la «Hunger Games», samt en hovedperson med evner som kan snu om på alt sammen. Pierce Browns bestselgende debutroman har alt dette, og og for meg gir déja vu-følelsen en del gjesp innledningsvis. Heldigvis tar den seg opp etter hvert.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer