Blodig lek for Lucy

Lucy Liu (34) advarte sine fans om mye blod etter at hun spilte inn «Kill Bill» sammen med gonzovoldregissøren Quentin Tarantino.

LOS ANGELES (Dagbladet): Blodet spruter som fontener i Tarantinos nye, elleville og voldsomme epos, «Kill Bill», som nå går på kino i Norge. Midt i det hele står uskyldigheten selv: Lucy Liu, et av ofrene for den hevngjerrige eksleiemorderen «The Bride» i skikkelsen til Uma Thurman, som for øvrig kan bli Oscar-nominert for sin overbevisende tolkning.

- Jeg følte at alt blodet og brutaliteten var verre under innspillingen enn det ser ut på lerretet. Volden er veldig typisk Tarantino, den går over til komedie. Jeg håper i alle fall folk oppfatter filmen slik, sier Lucy Liu til Dagbladet.

- Men jeg må ta forbehold. Jeg har bare sett filmen en gang, og da hadde jeg Quentins arm rundt meg. Det var intenst. Jeg trodde jeg skulle få hjerteattakk.

MÅ TA «SKYLDA:

Liu er tydelig fascinert av Tarantino. Få regissører er så klar på hvilken film de vil lage som den 40 år gamle regissøren, skuespilleren og manusforfatteren, som også bruker mye tid på å lage sine filmer. «Kill Bill» er så visst ikke noe unntak. En av scenene i filmen, hvor Uma Thurmans rollefigur jakter på O-Ren Ishiis (Lucy Liu) skalp, tok hele åtte uker å filme. Det ene rå klippet, produsert så godt som uten spesialeffekter, avløser det andre.

MANGE SMÅ FILMER:

- Jeg gleder meg til å se filmen om igjen. For meg selv. Det er så mange små filmer i denne filmen, og ulike filmsjangrer som er blandet sammen. Det er nesten en gjennomgang av filmhistorien i en film, fortsetter skuespilleren, som fikk sitt gjennombrudd i tv-serien «Ally McBeal».

Siden har hun vært en av de best betalte og mest ettertraktede skuespillerne med asiatisk opprinnelse i Hollywood.

Filmtilbudene har stått i kø - og hun har medvirket i blant andre «Payback», «Play It to the Bone», «Shanghai Noon», «Chicago» og nå sist i runde to med «Charlie's Angels» sammen med Cameron Diaz og Drew Barrymore.

SOM BALLETT:

Liu forsikrer at hun ikke er like hevngjerrig i det virkelig liv som verken sin eller Uma Thurmans rollefigur i «Kill Bill».

- Jeg tror ikke hevn fungerer for oss mennesker.

- Da ender du opp med å gjøre og si ting som gjør skaden verre, sier Liu, før hun forteller at paparazzifotografer gjør hva de kan for å få fram hevnfølelsen i henne.

- En paparazzi kalte meg for hore og mye annet da jeg nylig kom ut fra en restaurant. Han brølte dette med kameraet foran seg, bare for å få fram en reaksjon. Han var helt ufyselig, men for meg i den situasjonen gjør jeg bare vondt verre dersom jeg overhodet gir denne fyren noe som helst annet enn et iskaldt uttrykk.

TRENT KAMPSPORT:

Liu understreker at folk flest er hyggelige og gleder seg over hennes suksess på lerretet, først og fremst i rollen som dama med bein i nesa - og høyt og lavt i alle mulige kampsportstillinger. Selv har hun trent kampsport i mange år, særlig kali-eskrima-silat, som innebærer kamp med kniver og stokker, som hun sammenlikner med å danse ballett.

- Både i kampsport og ballett må du skjønne språket og rytmen, og jeg føler aldri jeg får til kampsportbevegelsene helt. Kampsport er pakket med detaljer som du aldri kan bli god nok i.

<B>ENSOM KAMP:</B> Lucy Lius spiller uskyldigheten sjøl mens blodet spruter i Quentin Tarantinos nyeste film «Kill Bill».