Blodig morogrøss i «Død Snø»-klipp

Er du klar?

(Dagbladet.no): Ein Zwei Die!

På fredag er det premiere på Tommy Wirkolas mye omtalte zombiefilm «Død Snø» og «Kill Buljo»-regissøren sparer verken på blodet eller humoren.

Blodig nazi-zombiefilm
De som har mage til å se på det eksklusive klippet i videoavspilleren over skjønner fort hva man har i vente på kino, det blir splatter og avkappede lem en mass.

Tommy Wirkola har prestert å lage Skandinavias første zombiefilm, eller en nazizombiehorrorsplatterkomedie som sjangeren nå skal bli hetende.

I filmen møter man seks personer på hyttetur i Øksfjord i Finnmark. Det er alkohol, erotikk og generell god stemning. Helt til noen stivfrosne døde nazister begynner å lage trøbbel.

I klippet over får du se to våre helter i kamp mot nazi-zombiene, der får vi også svaret på hva du gjør når du bites av en zombie.

Humor med grøss og gru
Tommy Wirkola selv er stor fan av «Evil Dead»-filmene og forteller Dagbladet.no om humoren i filmen.

- Det som var mye av målet hele veien med Død Snø var å lage en film som kombinerer grøss og gru med ekstrem vold og humor. Vi ville gjerne lage noe liknende «Evil Dead» og «Braindead», sier Wirkola.

Er det ikke litt vanskelig å få til en god kombinasjon av disse elementene?

- Det er mange som har prøvd og ikke fått det til ja, men jeg tror vi har klart å lage en ganske så bra slags actionkomedie.

Fans i utlandet allerede
«Død Snø» har fått mye oppmerksomhet fra bloggere rundt om i verden, og skal også settes opp på den anerkjente filmfestivalen Sundance. Tommy Wirkola tror at filmens særegne blanding av splatter og humor har vært bidratt til den store interessen fra utlandet.

- Vi merket jo interessen allerede med de første klippene som ble lagt ut. Det er jo klart at en film om nazi-zombier tiltrekker seg oppmerksomhet. Dessuten så er jo dette en veldig typisk amerikansk sjanger. Vi tror og håper at de vil like «Død Snø».

«Død Snø» skal altså ha visning under den prestigetunge filmfestivalen Sundance, hva slags innvirkning dette vil ha for filmens videre liv er Wirkola usikker på.

- Det er veldig vanskelig å si hva slags mottagelse filmen vil få der, men vi håper jo bare at folk kommer til å kose seg. Gjør de det så har vi lykkes.

Wirkola er også meget spent på den norske premieren førskommende fredag.

Berg- og dalbane av en film
- Vi er jo veldig spent på anmeldelsene, men det som betyr mest for oss er jo at publikum skal like filmen. Mange filmanmeldere liker jo ikke horrorsjangeren i det hele tatt, det blir som å sende en operaelsker på metallkonsert. Men jeg tror at filmen har såpass med kvalitet at de kommer til å like den.

Wirkola har vært opptatt av å lage film som han syntes det finnes for få av, og med «Kill Buljo» og nå «Død Snø» har regissøren virkelig gitt et norsk publikum noe å le og skvette i stolene av.

- Det er en berg- og dalbane av en film. Folk kan hyle og le.

Ta en titt på klippet over hvis du tør. Så skjønner du hva Wirkola mener.