Blodig rituale på Øya

The Devil´s Blood forhekset publikum.

Foto: Steffen Rikenberg / ØYA
Foto: Steffen Rikenberg / ØYA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØYAFESTIVALEN: Hvem skulle tro at satanisk psykedelia fra en suburb i Nederland skulle bli hipsterkost på en av Norges fremste festivaler? Rent musikalsk er det kanskje ikke så veldig underlig. The Devil´s Bloods tagning av gamle mørkrockere som Coven og Black Widow er både proppet av groove, melodisk finesse og en passe eim av noe eksotisk.

Det er det musikalske, de visuelle rammene oppleves nok noe annerledes. Bandet ankommer scenen med overkroppen dynket i blod. Det skaper en energi og atmosfære som enten avstedkommer som frastøtende, påkaller en skrekkblandet fryd, eller suger deg inn i seansen med kropp og sjel. For å si det sånn, det blir fort merkbart tynnere i rekkene.

Bandets kvinnelige vokalist, Farida Lemouchi står som en saltsøtte med hendene løftet mot himmelen som en slags voodoo-prestinne, mens hun fremfører sine messende tekster med bevrende vibrato. Gitarist, seremonileder og låtskriver Selim Lemouchi lirer av seg sine velartikulerte gitarsoloer mens han som en besatt gynger at og fram på scenen. De to øvrige gitaristene fyller på med heftige gitarharmonier og kompet jobber motorisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer