Blodig svanesang

Entusiaster har allerede utropt «Nemesis» til det aller beste det lar seg gjøre å lage på denne konsollen, en slags verdig svanesang for den grå lekestasjonen. I Japan er allerede PlayStation 2 i butikkene. Vi må vente, i hvert fall til over sommeren.

De siste åra har det kommet enormt mange bra spill til konsollen, spill som står seg uavhengig av teknisk utvikling. Det handler om smak og behag: Noen liker mora, andre dattera. Eller som her: Noen liker forløperen, andre oppfølgeren. Akkurat på det punktet er jeg ikke i tvil: Det tredje i denne serien er det beste.

Konseptet er det samme, historien påfallende lik. Det spillskaper Shinji Mikami & co. har gjort er å bygge videre på - og forbedre - de to tidligere suksessene. Mer av det samme, høyere kvalitet. Grafikken er bedre, oppgavene i løpet av handlingen er mer logiske, og aller viktigst: Spillbarheten er høyere. En innvending er at spillet er et hakk mindre enn forløperen (Nemesis kommer på en cd, mens RE2 kom på to). Det betyr ikke at du nødvendigvis er fortere ferdig med dette. Nemesis, et monster som får de andre daudingene til å fortone seg som rampete smågutter, krever sitt. Når du tar deg i å skrike «Se nå til å dø for f...» for n'te gang, skjønner du at du har møtt en verdig fiende. Vær forberedt på å motta meldingen «You died» ganske mange ganger.

Og glemte jeg å si det, dette er akkurat den typen spill forskere advarer mot. Ekstremt voldelig, mye blod og gørr - og svært vanedannende.

SPILLFAKTA«Resident Evil 3: Nemesis»Plattform: PlayStation
«Resident Evil 3: Nemesis»Plattform: PlayStation
SPILLFAKTA«Resident Evil 3: Nemesis»Plattform: PlayStation «Resident Evil 3: Nemesis»Plattform: PlayStation Vis mer
VOLD OG GØRR: Nemesis er det beste i Resident Evil-serien.