Blodpudding på vidda

Sjangertro gørrgraut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: For vel førti år siden skapte en ung filmskaper sensasjon med en liten skrekkfilm om levende døde. Mannen het George A. Romero, filmen het «Night of the Living Dead» og kostet omtrent ti dollar å lage. Eller der omkring. I ettertid er den blitt stående som en av filmhistoriens aller beste og mest gufne skrekkfilmer. Den skapte også en filmsjanger som har vist seg like seiglivet som uhyrene du treffer i den: Zombiefilmen.

I morgen er det premiere på Norges første zombiefilm.

Blodig vårløsning

Hjernen bak «Død snø» heter Tommy Wirkola. Hans forrige bedrift var parodien «Kill Buljo», som fikk dårlig mottakelse av kritikerne, men solgte såpass mange billetter at den muliggjorde denne splatterfesten. Finnmarkingen har utvilsomt talent og jeg må innrømme at jeg har sans for folk som krummer halsen og går på. Har man lyst å lage en film som dette, så gjør man det, samma pokker. Men jeg skulle ønske ambisjonsnivået var høyere.

Forutsigbar

Handlingen er så skjematisk og forutsigbar som bare sjangerfilmer av denne typen kan være, og til regissør Wirkolas forsvar må det nevnes at en skal være en ekstremt dreven regissør for å klare å skape noen ordentlig nerve og virkelig spenning i slike filmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer