Blodstenkt ekteskap

Billy Bob Thorntos halssmykke er en beholder med kona Angelina Jolies blod.

Smykke fikk han av kona etter at Thornton malte bilder med eget blod til bryllupsdagen. Men blodet flyter videre: Thornton har skrevet et løfte med blod der han lover å aldri forlate sin kone. Løftet er autorisert av en notarius publicus. Og etter siste bloddråper skal de to gravlegges sammen. Gravplassen var presangen fra Jolie til sin ektemann.

Eks-røyker

Skuespillerekteparet er høyaktuelle på skjermen denne sommeren. Angelina Jolie har premiere som dataspillenes sexsymbol Lara Croft. Thornton er i Cannes sammen med Coen-brødrene der filmen «The Man Who Wasn't There» konkurrerer om de edle palmer. Filmen er lagt til 1949 og er i svart-hvit. Thornton har hovedrollen, og spiller den kjederøykende frisøren som kjeder seg så mye at han må gjøre noe med det. Det var ikke bare på film skuespilleren røykte, men nå er det slutt.

- Jeg ble fryktelig syk og lå på sykehus i to uker med virus i lungene. Legen anbefalte meg å slutte, så det gjorde jeg, sier Thornton til den svenske avisa Aftonbladet.

Skivedebuterer

Eks-røykeren har de siste åra hatt roller i svære Hollywoodproduksjoner. En av dem var Armageddon, en film han angrer på.

- Den er no' dritt. Jeg hater den. Jeg gjorde det for å vise at jeg kunne spille en mann med dress og slips, fordi jeg trengte penger og de betalte godt, sier Thornton til Dagbladet. Han vil fra nå gjøre som han vil, og til høsten slipper han sitt debutalbum.

Skiva blir en krysning mellom Leonard Cohen og Tom Petty. To av sangene er for kona.

- Angie skal bli med på turneen til høsten. Det blir fantastisk, sier Thornton til Aftonbladet.

KONKURRER: Ethan Coen (f.v), Joel Cohen, Billy Bob Thornton og Frances McDormand konkurrer om gullpalmen i Cannes.Foto: SCANPIX/REUTERS