Blodsuppe

«Før daggry» avslutter «Twilight»-tetralogien på en alt annet enn livfull måte.

BLIR KJEDELIG: Stephenie Meyer klarer ikke å lande historien om Bella og Edward på en vellykket måte i den siste «Twilight»-romanen.
BLIR KJEDELIG: Stephenie Meyer klarer ikke å lande historien om Bella og Edward på en vellykket måte i den siste «Twilight»-romanen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Det er jo nesten alltid sånn. Oppfølgere er dårligere enn originalen. Finalen er sjelden høydepunktet i en serie. Det er vanskelig å beholde friskheten og fantasien på topp gjennom tusenvis av boksider - i alle fall om du er Stephenie Meyer og boksidene det er snakk om er de fire bindene i den astronomisk suksessrike «Twilight»-tetralogien.

Bøkene har fått blodet til å bruse i årene til tenåringsjenter verden over, slik blodet som bruser i årene til high school-eleven Bella Swan gjør den udødelige og uutholdelig kjekke vampyren Edward Cullen ør av kjærlighet.

Deres historie fortelles ferdig i «Før daggry», den klart svakeste boken i serien.

Mindre hverdag For det første sliter «Twilight»-serien med samme problem som så mange lange fortellinger med innslag av det fantastiske: De er mest spennende i begynnelsen, når de alminnelige hovedpersonene konfronteres med noe uforklarlig og gradvis blir kjent med en ny og magisk verden.

Mot slutten er det underfulle universet blitt for velkjent, hverdagen har sklidd nesten helt vekk, og den store finalen blir for fjern og pompøs. Dette skjemmer til en viss grad både «Ringenes Herre» og «Harry Potter», men særlig «Twilight»-bøkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer