Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blodtørst i Kvinesdal

Kvelertak er fortsatt sultne på å erobre land.

JOVIAL MØRKEMANN: Erlend Hjelvik har god styring på troppen sin, i kveld var det Norway Rock som skulle beseires. Foto: Torgrim Øyre / DAGBLADET
JOVIAL MØRKEMANN: Erlend Hjelvik har god styring på troppen sin, i kveld var det Norway Rock som skulle beseires. Foto: Torgrim Øyre / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORWAY ROCK: (Dagbladet.no) Det er vanskelig å se hvordan Kvelertak skal kunne feile om dagen. Gjengen har turnert mer eller mindre kontinuerlig siden oppkjøringen til albumdebuten i fjor vår.

Det som kunne ha vært et faremoment måtte bli slitasjeskader, men det er ingen grunn til bekymring - gjengen er fremdeles tørste på blod, later det til.

Gjengen sparker tradisjonen tro kalaset i gang med «Fossegrim» med høy gitarføringen og en hvesende Erlend Hjelvik i front. Selv om det er tidlig på dagen, går deres fiffige cocktail av rock ?n? roll, punka black metal og classick rock ned på høykant hos Norway Rock-publikummet.

Det er nesten litt underlig å tenke på at Kvelertak kun har et album på baklomma, settet deres fremstår både dynamisk og hit-spekket. Men det er lønna for å skrive gode låter.

«Ordsmedar av rang» og «Mjød» for kvinesdølene til å skråle med før en episk «Utrydd dei svake» setter punktum for seansen.

Lyden sitter som den skal, samspillet er potte tett og Hjelvik forvalter rollen som lagkaptein med jernhånd der han underholder massene med sine snøftende mørkemanntirader.

Status må være at Kvelertak er et av Europas mest spennende nye rockeband om dagen.