Blodtørstige muslimer i «24»

Kan tv-serien forklare muslimenes reaksjoner på Muhammed-tegningen?

POPULÆR: «24» har gått sin seiersgang på TV2 i Norge siden 2002, og nå er den åttende og siste planlagte sesong av den populære TV-serien klar til å bli vist på norske TV-skjermer. Søndag 7. mars sendes de tre første episodene på TV2, sju uker etter sesongpremieren i USA. Foto fra TV-serien.
POPULÆR: «24» har gått sin seiersgang på TV2 i Norge siden 2002, og nå er den åttende og siste planlagte sesong av den populære TV-serien klar til å bli vist på norske TV-skjermer. Søndag 7. mars sendes de tre første episodene på TV2, sju uker etter sesongpremieren i USA. Foto fra TV-serien. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||I fjorårets sesong av den amerikanske TV-serien «24» ble den døende actionhelten Jack Bauer tilgitt for sine synder av en imam. Det skulle vise seg at det var korrupte amerikanske ledere som stod bak terrorhandlingene denne sesongen; de forsøkte å presse muslimer til å begå terror slik at muslimene skulle få skylden. I år vil muslimer igjen figurere i «24», og det blir spennende å få et innblikk i hvordan de skildres i det som trolig blir det avsluttende kapittelet i TV-serien.

«24» har gått sin seiersgang på TV2 i Norge siden 2002, og nå er den åttende og siste planlagte sesong av den populære TV-serien klar til å bli vist på norske TV-skjermer. Søndag 7. mars sendes de tre første episodene på TV2, sju uker etter sesongpremieren i USA.

I årets sesong utspiller handlingen seg i New York i skyggen av frihetsgudinnen og FN-bygningen, hvor lederen av «Den Islamske Republikken Kamistan», et fiktivt land i Midtøsten, Omar Hassan (Anil Kapoor — «Slumdog Millionaire»), er på et fredsbevarende oppdrag i regi av FN.

Her blir han imidlertid utsatt for drapsforsøk av radikale muslimer. Dette er etter all sannsynlighet opptakten til det velprøvde plottet i «24» om islamske terroristers? planer om brutale angrep på USA forsøkt iverksatt av ulike terroristceller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer