BLOGGER: (f.h) AC Halse, Øystein Runde, Peter Aale, Yousef Assidiq og Mira Refsum er noen av våre nye bloggere. Her med Cornelia Kristiansen og Oda Rygh fra Dagbladet.
BLOGGER: (f.h) AC Halse, Øystein Runde, Peter Aale, Yousef Assidiq og Mira Refsum er noen av våre nye bloggere. Her med Cornelia Kristiansen og Oda Rygh fra Dagbladet.Vis mer

Blogger for Dagbladet

I dag lanserer Dagbladet en ny bloggportal

I dag lanserer Dagbladet vår nye bloggside.

I den nye medieverdenen er avisenes tradisjonelle meningssaker fremdeles populære blant leserne, og blant de mest leste og delte på nett. Men det siste tiåret har bloggen som format vokst i viktighet. Dagbladet føler at denne sjangeren har en naturlig plass på nettsidene.

En blogg er en annen sjanger enn leserinnlegg. Skribentene har større frihet til å velge tema og vinkling, og tonen kan være i et bredere spekter; både tørrere og mer personlig enn det som leses best av kronikker i avisene. Med større bredde i temaer og stemme kommer en større variasjon i tekstene.

I tillegg bærer bloggen, med sine faste skribenter, preg av å kunne være noe likt en spalte over et tema. Nettet har også færre restriksjoner på spaltelengde, naturlig nok. Bloggerne kan raskt reagere på hendelser i samfunnet, noe som tillater helt ferske reaksjoner på dagsaktuelle temaer.

Dagbladet har samlet sammen et bredt spekter bloggere fra ulike bakgrunner, både spesialister og generalister.

Kulturredaktør Geir Ramnefjell har tro på prosjektet:

-Dette bloggprosjektet har debattredaksjonen møysommelig utviklet. Vi har plukket ut et stjernelag, og satt sammen et team av faste bidragsytere med et stort spenn tematisk. Dette vil gi en tilleggsdimensjon til våre meninger-flater som vil merkes, hver dag.

Bloggerne på Dagbladet har en stor grad av frihet i hvilke temaer de ønsker skrive om, men avisen er selvfølgelig redaksjonellt ansvarlig for innholdet. Den første uka byr vi på kommentarer om alt fra supporteropprøret i Brann, til et seksuelt argument for HPV-vaksine for menn.