Blogger om voldtekt og psykiatriske innleggelser

Nå vil Ida Jackson lære andre om sosiale medier.

BLOGGFORFATTER: Ida Jackson har blitt kåret til Norges beste blogger flere ganger. Nå deler hun sine erfaringer i boka «Sosiale medier — hvordan ta over verden uten å gå ut av huset». Foto: ERLING HÆGELAND
BLOGGFORFATTER: Ida Jackson har blitt kåret til Norges beste blogger flere ganger. Nå deler hun sine erfaringer i boka «Sosiale medier — hvordan ta over verden uten å gå ut av huset». Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ida Jackson (23) har blitt kåret til Norges beste blogger fem ganger. Tusenvis av nordmenn har lest blogginnleggene hennes, om alt fra poesi til politikk. Men også om voldtekten hun ble utsatt for som fjortenåring, og psykiatriske innleggelser.

Nå deler hun sine netterfaringer i boka «Sosiale medier — hvordan ta over verden uten å gå ut av huset».

- Jeg fikk ideen til boka under twitterboomen i 2009. Til da hadde blogging vært en litt en sær greie, og plutselig var det fullt av nyslåtte PR-rådgivere som hadde blogget i fire uker, skrevet tre Twitter-innlegg og solgte dyre råd, sier Ida Jackson.  

Deler tabber I boka ville hun skrive om internett «fra innsiden», samt fortelle om alle tabbene hun har gjort og sett - slik at andre kan unngå dem. Som eksempel på nybegynnerfeil, nevner hun sitt første forsøk på en bloggpost - et innlegg der hun tømte seg selv «i en eneste lang og usammenhengende klump». Det ble raskt slettet.

Men egentlig er det nesten ingen grenser for hvor selvutleverende en kan være i en blogg, mener hun.

- Jeg tror måten folk skriver om ting er alfa omega. Noen av de beste bloggene jeg har lest, er av folk som har skrevet veldig bra og gjennomtenkt om tabuemner, sier hun, og nevner blant andre avdøde Regine Stokke, som blogget om kreft, og Gunn Hild Lem, som skrev om å miste ektemannen Steinar Lem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer