Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Bloggerbaben som ingen kunne målbinde

Sophie Elise har opplevd mer hets enn de fleste, likevel nekter hun å la seg stanse.

ROSES: Sophie Elise er tøffere enn mange tror.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ROSES: Sophie Elise er tøffere enn mange tror. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Blogg

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først til en Norges-premiere på ei hittil usagt setning: Jeg beundrer Sophie Elise Isachsen. Hun silikonberta vet du, hun som ble latterliggjort og kalt «knulledukke» av NRKs Radioresepsjonen ifjor etter hun sa hun var redd for at puppene skulle falle ut av kjolen. 

Eks FHM-modell og Norges største blogger. Hun er egentlig ganske tøff.

Vanligvis har Donald Duck & Co. flere ord til ettertanke enn Norges rosabloggerkorps, som tjener fett på mysende selfies med shabby chic-interiør og treningstights. Trolig var Sophie Elise verst i klassen, og slik ble hun størst - med sine 50 000 faste lesere.

Men så skjedde det noe, og det er her beundringa kommer inn i bildet. For rydd forsida: Sophie Elise begynte å mene ting, «OMG, lizzm, WTF». Først om miljø, så om netthets og i høst også om flyktningkrisa.

At hun - som så ofte hetses i øst og i vest - våger seg ut av komfortsona og kvesser stemmen i offentligheten til noe mer enn «den nye drømmeveska» er viktig. Og det er seriøst ganske kult gjort.

Nå er ikke bloggen hennes blitt den moderne kvinnes guide til Dostojevskij og samtidsmusikk akkurat - fortsatt er det høy trutmunnfaktor - men at Sophie Elise oftere våger å «plage» sine lesere med viktige samfunnsspørsmål viser at rosabloggene likevel kan ha en plass i den offentlige diskursen.

«Jeg personlig har flere venner som en gang i tiden har vært flyktninger, og de er ikke noe mindre norske enn meg og bidrar ikke mindre til samfunnet», blogget hun tidligere i høst.

Og slik fortsatte hun, med flere velmente utspill om et viktig spørsmål hun brydde seg om.

«Jeg ser hvordan du er redd for at vi skal glemme språket vårt, hvordan du frykter at det mest populære guttenavnet i oslo er muhammed,  og jeg ser hvordan du ber oss sette ned foten. For nå er det faen meg nok!»

Slik demonstrerer Sophie Elise at rosabloggene ikke behøver å være en politikkfri sone, og det hadde vært tøft om flere fulgte hennes eksempel. «Fotballfrue» og de andre kan også bruke sitt enorme nedslagsfelt til å lufte tanker om andre ting enn stil og støvletter.

Jeg tror leserne deres tåler den utfordringa.

Sophie Elise er bare 20 år, og sier til Aftenposten at hun uansett vil fortsette å blogge om «det som treffer meg», selv om det skulle detronisere henne fra bloggetoppen. Bra. Mer av det.

En uretusjert tommel-opp-selfie til deg fra denne kanten, Sophie Elise.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!