DEBATT

Bloggere har samfunnsansvar

Vi må forholde oss til livsstilsbloggerne som mediehus, ikke som enkeltindivider utsatt for urimelig kritikk.

HÅVER INN: De største livsstilsbloggerne tjener gode årslønner på skjøre menneskers jakt etter å bli gode nok, en list som stadig legges høyere, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
HÅVER INN: De største livsstilsbloggerne tjener gode årslønner på skjøre menneskers jakt etter å bli gode nok, en list som stadig legges høyere, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Bloggplakaten Sunn Fornuft er et godt initiativ for å forebygge spiseforstyrrelser. Plakaten er utarbeidet av Kvinneguiden i samarbeid med psykiater Finn Skårderud, Aller Media og Bonnier Media og er en veileder for livsstilsbloggere.

Det er lett å kimse av unge menneskers jakt på den perfekte kroppen. Livet handler om viktigere ting. Likevel kan vi ikke overse den makten livsstilsbloggere har. Fakta er at de største livsstilsbloggerne tjener gode årslønner på skjøre menneskers jakt etter å bli gode nok, en list som stadig legges høyere.

Som samfunn får vi de bloggene vi klikker fram. Når bloggere som fremmer et helseskadelig kroppsideal har makt, er det fordi vi har gitt dem makt. Som voksen er det lett å velge bort helseskadelige blogger, men for en ung og sårbar person er det ikke like enkelt.

Mye vondt kan skje før en klarer å ta ansvaret, før en klarer å slutte å følge den en bør unngå. Det er jo ofte sånn at en først ser klart i ettertid. Og før ettertiden har kommet, kan den lille usikkerheten på egen kropp ha utviklet seg til symptomer og sykdom. Vi må forholde oss de kommersielle livsstilsbloggerne som mediehus, ikke som enkeltindivider utsatt for urimelig kritikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer