«Bloggerne»-profilen: - Har aldri tjent en krone på blogging

Nå jobber Suzanne Aabel som kantinemedarbeider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er en grunn til at jeg står på kjøkken: Jeg har aldri tjent én krone på å blogge. Men jeg er veldig glad i reality-tv, så da jeg fikk tilbud om å være med, ville jeg gjerne det, sier Suzanne Aabel til Espen Thoresen og Kristopher Schau i ukas avsnitt av podcasten «Alt du sier er feil, Espen».

Aabel har vært en av bloggerne i TV 2s programserie «Bloggerne» gjennom hittil tre sesonger, og har også vært spaltist i Dagbladet.

I den timeslange podcast-praten er de tre innom blant annet temaer som «Bloggerne»-profilens tidligere rusmisbruk, forhold til jødisk tro og tidligere jobb som kjendisjournalist.

I løpet av intervjuet forteller Aabel også om sin nye arbeidshverdag etter at hun har tatt seg jobb på en bedriftskantine.

Hør hele podcasten øverst i artikkelen.

Fire jobber Aabel forteller at hun for tida holder seg med fire jobber: Som frilansjournalist for henholdsvis Kvinneguiden og Foreldre.no, og som kantinemedarbeider og foredragsholder/debattdeltaker.

Selve bloggvirksomheten mener Aabel altså ikke har vært særlig lukrativ, for å si det mildt. Overfor Dagbladet utdyper hun:

- Jeg fikk egentlig tilbud om å bli med i «Bloggerne» før jeg virkelig hadde begynt å blogge, og til og med etter det har jeg egentlig aldri blogget så veldig mye. Så jeg skjønner at annonsører ikke legger en masse penger i en blogg som nesten aldri er aktiv, sier Aabel, som anslår at hun har tjent rundt 5000 kroner på bloggingen.

Nå har hun altså tatt et vikariat som kantinemedarbeider, og trives godt med oppgaven.

- Jeg overlever på frilansjobbene mine, men dette er en fin biinntekt og en koselig jobb å ha, jeg trives godt med å pusle på et kjøkken fra åtte til to, sier Aabel.

- Hatt AIDS åtte ganger I intervjuet forteller Aabel om angsten hun har slitt med store deler av livet, samt at hun også har hypokondriske tendenser.

- Jeg er mye hos legen. Jeg har hatt AIDS åtte ganger. Akkurat nå har jeg noe under øyet som jeg ikke vet hva er. Jeg har hatt veldig mange sykdommmer jeg ikke har, sier Aabel.

Hun forteller videre at det hjelper å kunne konsentrere seg om å være mor til sin seks år gamle sønn.

- Man rekker liksom ikke å tenke seg ihjel hvis man har en masse å gjøre. Forskjellen på meg og en ekte hypokonder er at de faktisk tror de er syke, mens jeg nok bare er over gjennomsnittet redd for å bli syk. Sånn sett er nok hypokondertendensene angstrelaterte, en knagg å henge dritten på, sier Aabel til Dagbladet.

«Alt du sier er feil, Espen» kan lastes ned i podcast-programmer som iTunes eller høres i toppen av denne artikkelen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer