Blomster og børs

Lynskarpe blomsterdikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Herbarium Gyldendal BOK: Herbarium er som kjent en samling sammenpressede blomster. «Herbarium» er også tittelen på Øyvind Rimbereids nye diktsamling og som tittelen skulle indikere, er det snakk om en samling blomsterdikt.

Øyvind Rimbereid har markert seg som en av de mest interessante samtidspoetene her til lands. Hans forrige diktsamling, «Solaris korrigert» (2004), mottok strålende kritikker og regnes som noe av det mest særegne som er utgitt i norsk, moderne poesi.

Dikt på rim

Det er derfor med forventning man leser Rimbereids nye diktsamling. Allerede i bokas første dikt overrasker poeten på flere måter. Ikke bare skriver han om blomster, han skriver også på rim og på bokmål, ulikt hans tidligere dialektale og visjonære dikt.

Dermed kan det synes som om Rimbereid bevisst har gitt seg selv både språklige og formmessige utfordringer, samtidig som han nærmer seg tradisjonen og det klassiske blomsterdiktet, kontra framtidsvisjonen forfatteren nærmet seg i Solaris korrigert. Slik kan det høres ut i årets diktsamling:

I skyggen mellom service-

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer