Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blomstrende standup

Standupgjeng med liv, lyst og spilleglede inntar showscenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen sommer uten show på Hotel Klubben i Tønsberg. Slik har det alltid vært. I hvert fall siden 1968.

SHOW: TØNSBERG (Dagbladet): I 1968 var tittelen «Verdens Ende er nær», for det er den jo. Særlig på tv. I år har kvartetten fra «Torsdagsklubben» slitt seg fra skjermen.

Og jo da, standupere er livligere på scenen enn når de speiler seg i kameraet.

På forhånd har Anne-Kat. Hærland, Tommy Steine og Otto Jespersen forsøksvis vært lansert som «den bitre», «den blide» og «den slemme», med Thomas Giertsen som elastisk sammenbinder. Det rare er bare at nettopp følelsesliv er det aller minst av i dette standupshowet. Det er nesten ikke-eksisterende når dagens mest «profilerte» klovner møter publikum ansikt til ansikt.

Tar showet

Desto større uttelling får de når de tør. Otto Jespersens miniportrett av enfoldige Birger på vei til fest med gamleklassen er vokst til en rik og frodig fabulering. Jespersen er i det hele tatt den som tar showet denne gangen. Ari Behn som «elsker å suge på stemte zzz-er og sette barn på prinzezzer» får sitt. Det gjør moderne dans også når han kaster seg praktfullt ut i frustrasjonene, og hans grillråd mot terrorfrykt («svidd svinefett metter luftlaget over Norge») er en vinner i sommer.

Dameorkester

Frigjørende scenisk musikalitet er kommet til siden sist. Fysisk riktignok mest ved hjelp av et tilstedeværende dameorkester ledet av Ingrid Kindem, men hver enkelt har også fått sin egen instruktør og en mer innarbeidet rytme. Otto Jespersen har trukket vinnerloddet og dermed fått Marit Moum Aunes profesjonalitet å bryne seg på. Men også Anne-Kat. i høyt oppdrevet tempo har en ny og effektiv verbal rytmikk som gir teksten enda mer trøkk. Bibelsitater (Bibelen sier ingenting om røyking! Ædda bædda, Høybråten), slanketips, ukeblader - gammelt som nytt stoff sitter som mitralsjøseskudd.

Tommy Steine har musikaliteten inne, og i veldig godt humør leker han seg med machomenn og musikaler, sport og dialekter Norge rundt. Private plump er det fremdeles, bare ikke fullt så påtrengende som vanlig. Thomas Giertsen begår verbal slentring mellom og rundt de andre, flørter med publikum og trives. Det gjør vi rg. Standup blomstrer og trives i sommerteatrets drivhus.

«Sommerklubben»

Av og med: Anne-Kat. Herland, Thomas Giertsen, Otto Jespersen og Tommy Steine.
Produksjon:Stageway
Rica Klubben Hotel, Tønsberg
Anmeldt av

DEN BLIDE: Tommy Steine<!--/BTEK3-->
DEN BITRE: Anne-Kat. Hærland<!--/BTEK1--><!--BTEK2-->
KLUBBSOMMER: Torsdagsklubben har ikke lagt seg til på latsida i sommer. I går var det showpremiere i Tønsberg. Otto Jespersen tar showet, skriv er vår anmelder. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
DEN SLENTRENDE: Thomas Giertsen<!--/BTEK2--><!--BTEK3-->