Blond country-suksess

LONDON (Dagbladet): Tre unge jenter ønsker å modernisere countrymusikken. De er alle musikalsk begavet, og bandet slår alle rekorder. Jentene i bandet Dixie Chicks opplever den amerikanske drømmen.

Deres siste album «Wide Open Spaces» har solgt nesten ni millioner.

- Vi stilte oss opp på et gatehjørne, og derfra har det ene tatt det andre. Vi tror at suksessen er et resultat av at countrymusikken trengte fornyelse, og at vi har lyktes med å gi denne musikkformen noe nytt, sier Natalie Maines, Emily Erwine og Martie Seidel til Dagbladet.

Inntar Europa

Dixie Chicks ble født allerede i 1989, men bandet er ikke det samme i dag. Søstrene Emily og Martie har hele tida vært drivkraften, og de er det fortsatt. I tillegg har de fått med seg Natalie, som har utviklet seg til å bli bandets frontfigur.

- Vi beseiret Canada på rekordtid, og nå lyst til å forsøke oss skikkelig i Europa. Vi har spilt to konserter i London, og vi er overbegeistret over responsen fra publikum, sier Martie Seidel.

Drepende turnéplan

I Europa er Dixie Chicks flere ganger omtalt som countrymusikkens svar på Spice Girls, men dette er en sammenlikning de tre jentene ikke er udelt begeistret for.

- Det er rett og slett en dårlig sammenlikning, selv om vi ikke synes Spice Girls er dårlige. Vi ønsker imidlertid ikke å være rockestjerner i et countrymiljø, og vil derfor helst ikke sammenliknes med noen, sier Emily Erwine.

Dixie Chicks er i alle fall utrolig populære, og har en turnéplan som mildt sagt er drepende. De reiser og reiser, og spiller og spiller.

Streng oppvekst

- Men dette har ikke kommet uten kamp. Mine foreldre var strenge. De krevde at vi hver eneste dag øvde på instrumentene. Samtidig tok de oss med for å høre på masse livemusikk, og det skaper noe inne i deg, sier Martie Seidel.

De vet hvor de hører hjemme. De spiller for, og trives med, mennesker fra arbeiderklassen. Det er dette som er deres publikum, og det er disse de ikke vil forlate.

- Vårt publikum er de menneskene vi identifiserer oss med, sier hun.

AMERIKANSK DRØM: Suksessgruppen Dixie Chicks har kjempet seg fram til suksess og rikdom.