Blond og begavet programleder søkes

Bør du ligne forgjengeren for å kapre programlederjobb i TV 2?

(Dagbladet.no): TV2-sportens Guro Fostervold blir snart erstattet av Annemarta Giske. Absolutt Underholdnings Henriette Bruusgaard tok over for Guri Solberg.

Og når seerne synes at kanalens nye TV-fjes ligner på forgjengeren, har TV2 mest sannsynlig lyktes med det de ønsker:

Tv-kanalene vil nemlig at utskiftinger skal gå mest mulig ubemerket hen.

- Aviser opplever ofte sure lesere når de gjør om på stoffet. TV2 og andre kanaler står overfor akkurat samme ut­fordrin­gen. Generelt vil de forsøke å unngå alle endringer som forvirrer publikum, sier mediefor­sker Johan Roppen.

En programleder som ligner, virker mindre forstyrrende ved utskifting.

Bjørn Taalesen, redaktør for TV2-Sporten, bekrefter at han ser en likhet mellom kanalens to kvinnelige sportsankre.

- Jeg er jo ikke blind. Men det er selvsagt ikke derfor Annemarta har fått jobben, sier han.

Trygge linjer

«Look alikes?»:TV2-sportens Annemarta Giske har fått påpekt likheten til kollega Guro Fostervold(t.v).Selv synes hun ikke at hun ligner. Foto: TV2
«Look alikes?»:TV2-sportens Annemarta Giske har fått påpekt likheten til kollega Guro Fostervold(t.v).Selv synes hun ikke at hun ligner. Foto: TV2 Vis mer

Medieforskeren forklarer at valg av nye programledere gjerne henger sammen med TV2s profil. Mye av det TV2 gjør kan oppfattes som en måte å skille seg fra NRK på:

- Ta værmeldingene for eksempel: Da kanalen startet opp valgte de å bruke kvinnelige værmeldere under 30 år, mens NRK i alle år hadde brukt mannlige over 40.

I TV2-sporten er planen at Annemarta Giske (28) skal ta helt over når Guro Fostervold (30) går ut i permisjon i august.
Annemarta har allerede fått påpekt likheten til sin forgjenger.

«Blond, pen og med Nordfjord-dialekt har avisene allerede stemplet henne som den nye Guro Fostervold», skrev TV2s egen nettavis nylig.

Oppgitt sportssjef
Redaktør i sporten, Bjørn Taalesen, aviser at kanalen har sett etter Guro Fostervolds dobbeltgjenger når de har ansatt nytt sportsanker.

Taalesen forteller at frøken Giske ble headhuntet fra TVNorge etter at flere av TV2-sportens medarbeidere hadde latt seg imponere over hennes journalistiske ferdigheter under en landskamp i utlandet.

- Annemartas profesjonelle håndtering av jobben som sportsreporter i TVNorge, var den beste audition hun kunne fått. Både hun og Guro er ansatt fordi de har det vi er ute etter, sier sportsredaktøren.

Forstår sammenlikningen

Selv synes ikke Annamarta Giske at hun ligner særlig på kollega Guro Fostervold.

- Jeg forstår jo hvor man vil hen. Vi er begge blonde og snakker vestlandsdialekt, men utover det ser jeg ingen likhet, sier Annemarta til Dagbladet.no.

Hun tar likevel sammenligningen med Guro som et kompliment.

- Guro er en meget dyktig reporter. Dersom folk sammenligner oss for den jobben vi gjør, er det bare hyggelig.

Taalesen sier han blir opprørt over at kanalens kvinnelige TV-fjes blir sammenlignet.

- Jeg synes det er fryktelig urettferdig overfor jentene. Jeg skulle ønske at man kunne fokusere på den formidable jobben de gjør, og ikke utseendet.

- Ville sammenligningen ha vært et tema dersom vi byttet ut et mannlig TV-fjes?, spør en oppgitt Taalesen.

Absolutt ikke

Også i TV2s underholdningsseksjon har et nytt fjes kommet på lufta. Henriette Bruusgaard (24) overtok etter Guri Solberg (27) da sistnevnte gikk over som programleder for «Skal vi danse» i samme kanal.

Redaktør Bård Espen Hansen i Absolutt Underholdning, sier han selv ikke ser noen likhet mellom de to programlederne. I hvert fall ikke utover hårfargen.

Men han forstår dersom folk trekker linjer mellom dem.

- Absolutt Underholdning er et formatert program hvor jentene har en fungerende rolle som nyhetsankre. Like roller er nok grunnen til at de kan oppfattes som like også utseendemessig, tror han. Også underholdnings-redaktøren avviser at «look alike» er et kriterium for programlederjobb.

- På ingen som helst måte. At Henriette overtok for Guri, har en ganske så enkel forklaring: Guri ble spurt nokså seint på året om å lede «Skal vi danse». Henriette var da reporter i redaksjonen hos oss. Hun er dyktig, og har programleder-erfaring fra ZTV. For å si det slik - Henriette var allerede påtenkt som eventuell arvtaker etter Guri.

«Før/ Etter»:Henriette Brusgaard (t.h) tok over for Guri Solberg i Absolutt Underholdning. Har de to noe til felles utover hårfargen?
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 70191550


Varnish cache server