Blondinenes revansj

Kjendisene er glupest, men hakk i hæl ligger blondinene.

ENDELIG HAR

vi fått avlivet mytene om overflatiske kjendiser og tomhodete blondiner. I hvert fall om sannhet skal måles i en IQ-test, og det var nettopp det som skjedde i regi av statskanalen lørdag kveld. Drosjesjåfører og folkevalgte, fotballsupportere og damer med lyse hoder, lærere og elever var med i slaget om høyest IQ. Det underholdende var ikke at Knut Olsen avslørte seg som vinnerlagets glupeste. Nei, det morsomme var at vi kunne delta sjøl.

INTELLIGENSMÅLING

har jubileumsår i 2005. Da er det, ifølge Store norske leksikon, 100 år siden de første intelligensprøvene ble offentliggjort i Frankrike. Initiativet kom fra skolevesenet i Paris, som ville ha hjelp av en psykolog og en lege til å utvikle en metode som avslørte unger som ville komme til kort i teoretiske fag.

Lørdag kveld ble vi vitne til at elevene snart er oppe på sidelinja av lærerne hva gjelder IQ.

OM DU HØRER TIL

dem av våre lesere som forbanner deg over Magasinets IQ-test hver uke, kan Hilde Hummelvoll og Ivar Dyrhaug anbefales som veiledere. De lar deg ikke slite i all evighet over oppgaver som er umulige å løse det ene øyeblikket, for så å være opplagt enkle i det neste. Duoen tvinger en stakkars sjel gjennom logikken, matematikken, språkets og hukommelsens jungel i løpet av noen ubarmhjertige sekunder. For oss som elsker tester, er konkurransen med tida og felles utfordring med folkevalgte, elever, lærere og blondiner helt topp.

DROSJESJÅFØRENE

kom dårligst ut. Det kan kanskje føre til en uggen stemning utover høsten når de skal frakte kjendisene hjem. Sistnevnte gruppe stakk av med seieren. Spesielt Knut Olsen bør passe seg, han var nemlig kjappest i toppen blant kjendisene. Kanskje er han i mental toppform etter oppkjøringen til dagens kommunevalg?

Vel, de folkevalgte ser også ut til å være i slag, de seilte inn blant dem med høyest IQ. Ikke så overraskende. Derimot skuffet nok blondinene mange ved å avsløre at de har IQ på linje med nettopp de folkevalgte og lærerne. Vi sitter igjen med et lass ubrukelige vitser.

NÅR RESULTATENE

dybdeanalyseres, vil kloke hoder se at en mann som Kåre Valebrokk ligger godt an. Sørlandet er nemlig den «smarteste» landsdelen, dessuten er det høyest IQ blant dem med regelmessig alkoholinntak og ja-til-EU-standpunkt. En gang for alle er det også avslørt at kvinner har lavere IQ enn menn. Det må jo være fordi vi bruker stor kapasitet på å pleie andre former for IQ også, slik som den sosiale og emosjonelle. Vi trøster ikke barn med mattestykker eller utøver lederskap med speilvendte trekanter.

PS: Har du forresten hørt om brunetten som skulle kjøpe gardiner til PC-en sin? Hun hadde Windows.

HAR HØY IQ: Madonna er et eksempel på blondine med høy IQ. Lørdag fikk vi bekreftet at hun ikke er alene om å være smart og blond.
<!--BTEK0--> IQ-SEIER: Knut Olsen var vinneren på vinnerlaget. Tilsynelatende til sin egen beskjedne overraskelse.
KAN HA HØY IQ: Kåre Valebrokk har gode forutsetninger for høy IQ. Han er mann, sørlending, har jevnt alkoholinntak og er EU-tilhenger.