Blondineskrekk

Ørlite morsomt, men mest bløtkakehumor, i tredje tapning av skrekkfilmparodi.

FILM: En vittig parodi på dumme blondiner, spilt av en av dem (Pamela Anderson), er et tidlig høydepunkt i tredje utgave av skrekkfilmparodien «Scary Movie». Her er det regissør David Zucker («Airplane» mm.) som har overtatt stafettpinnen etter Keene Ivory Wayans. Men ordentlig morsomt blir det likevel ikke.

Gjennomgangsskrekken denne gangen er «aliens», UFO-er og mystiske videoer med ringer og påfølgende dødsbudskap. Pamela skriker som høyest når ringene sirkler inn silikonen der-du-vet, ellers er humoren stort sett av det tunglabbete bløtkakeslaget. En parodi på Eminems «8 Mile» leverer en praktfull rap om sneversynte bønder, men skyter poengløst over mål når hovedpersonen (Simon Rex) plutselig i den svarte forsamlingen (der mange rappere spiller seg selv) opptrer i hvit, spiss hette.

Blant de øvrige filmene som har gitt råmateriale til parodier i «Scary Movie 3» er «Signs», «The Ring», «The Sixth Sense» og «The Matrix».

En Michael Jackson-kloning med pedofile tendenser danser en småmorsom «moonwalk» idet han blir banket opp. En nyhetsanker som leser med glatt ansikt og tomt blikk absolutt alt som blir skrevet på teleprompteren, er også passe morsomt, en liten synsk gutt som røper alles innerste tanker, kan man tidvis le av.

Ingen forlanger at dette skal være elegant eller sublim humor. Men av mannen som i sin tid laget «Airplane», venter vi kanskje litt mer real farse.