Anmeldelse: Blood Command - «Cult Drugs»

Blood Command slår deg hardt i magen

Ny vokalist og ny start for norsk punks mest lovende.

ALBUM: Hva gjør man egentlig når man er i en gjennombruddsfase og mister en prominent frontfigur? Tja, gir beng i det meste og durer i vei igjen på sine egne premisser. Det er i alle fall fint lite på «Cult Drugs» som minner om et band som famler etter nytt fotfeste. Her er det hodet høyt hevet og maks selvtillit fra første plekteranslag og frem til siste strofe er ferdigskrålt.

Plata er formelig et kreativ overskuddslager, fritt for rammer og musikalske begrensninger. Grunnstammen er fortsatt punk og hardcore, men Blood Command skriver i tillegg melodier som de djerveste popsnekkerne vil misunne dem. Sleng inn litt funk, blås og trance-aktige synthlinjer i miksen og du har litt å boltre deg i.

«Cult Drugs» er høyt og lavt og har noe nytt å komme med rundt hver sving. «CTRL + Art + Delete» er en mørk og knugende sak som umiddelbart setter seg som en hard knyttneve mellomgulvet. «Quitters Don’t Smoke» er dansbar og melodisk punk med stadionkvaliteter, mens «Purple Shrouds (The World Covered In)» er episk og kompromissløs spaghetti-hardcore, komplett med gråtende trompeter, som sender lytteren ut på stier man neppe har ferdes på før. Hele tiden med det gode riff eller melodi i front.

Smak på den.