Blotgydjer i krig

Proft oppbygd norrøn fantasy som krever sin leser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Debutant Kristine Tofte er ikke som andre debutanter. Psykologen starter sitt forfatterskap med en mastodont av en roman som åpner med at en trollkvinne – volven Åma – våkner til live etter å ha ligget tusen år i dvale. Åma må ordne opp på jorda, her kalt Eletiel, fordi gudebarna har sviktet og blandet seg med menneskene.

Kvinnelige helter

Det er kvinnene som er heltene i «Song for Eirabu». Nærmere bestemt de sterke og vakre søstrene Berghitt og Ragna – et slags kvinnelig motsvar til Kain og Abel. De er etterkommere av volven. Ragna sendes til Kong Brage for å gå i lære hos blotgydja Okar. Hennes oppdrag er å ordne opp med kaoskreftene ved hjelp av sverdet Rieban. Lillesøsteren giftes bort til Kong Brages fiender langt sør. Det betyr krig, der også søstrene splittes. En krig der Ragna redder dem alle takket være Rieban. For som sagnet sier: «Verda vil sjå dei eldste kongsættene i Eirabu møtast i krig, og mellom dei står den eldste av tre med eit sverd som kan tvinge gudar i kne.»

Det må ligge en enorm mengde research bak denne grundige fortellingen som har fått navnet norrøn fantasy. Vi gjenkjenner fantasy-sjangeren i kampen mellom gode og onde krefter som truer hele verdensordenen, en orden som bare kan reddes av den unge heltinnen og hennes sverd. Og norrøne myter i kaoskreftene som oppstår når gudebarna blander seg med menneskeverdenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer