Blott til lyst

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Kristopher Schau er på nettet døgnet rundt. Uten å vite det.

- Dette fikk jeg først vite i dag morges, sier Kristopher Schau fra 'Reiret', en trehytte fem meter over bakken rett til venstre for Quartens scene i Salamanderparken. Derfra fungerer han, Kyrre Johannessen og broder Aleksander som konfransierer og servicesentral for publikum, med skjortestryking, mobil-ladning, og ikke minst: Praktiske tips for tilhørerne.

Som i går, da Schau sr. demonstrerte 'urinering i uthult loff' for noen tusen hvinende publikummere. Det han ikke visste var at alt gikk live ut på nettet med lyd og bilde på NRKs Quart-web.

- Og så har de satt opp en mikrofon på hotellrommet mitt, der lyden går ut på nettet hele døgnet. Og jeg som hadde en mann på rommet mitt i natt. Ikke det at det skjedde noe særlig, men det ser ikke pent ut på papiret, sier Schau.

- Data blir stort

Brødrene 'Karate' hiver seg nå inn i den nye digitale virkelighet med full tyngde.

- Det kommer til å bli mer og mer data i framtiden, sier Kristopher overbevist.

Aleksander er langt mer visjonær.

- Jeg er helt sikker på at en gang i fremtiden kan man shoppe og prate med andre mennesker via data. Og om 30 år kan man sikkert få film på CD-plate slik at man slipper å gå på kino for å se på.

Dere er ikke redde for at internett-sendinger som dette kan utkonkurrere radio og TV?

- NRK har alltid skutt seg selv i foten, sier Aleksander.

- Bare se på fargefjernsynet, skyter Kristopher inn. - NRK mistet nok mange seere når de begynte med det.

- Nei, vi lader hagla, sikter ned langs skinnleggen og fyrer av, sier Aleksander og hiver seg over den bærbare PCen med trådløst internett for å surfe litt.

Satan-dragshow

Og Quarten så langt?

- Black Debbath er høydepunktet. Og vokalisten i Sona Fariq, istemmer Karate-brødrene.

- Første dagen var bare drit. Det var ikke en mannlig brystvorte å se, alle bassistene hadde jo gitaren helt oppå her, sier Kristopher foraktelig og tar seg på kassa.

Aleksander følger opp:

- Åtte av ti gutter på scena bruker sminke. Kovenant så jo ut som et dragshow.

PÅ DIN SIDE: I fjor spilte han "Barn av Regnbuen" med "kuk og støvsuger". I år gir Quart-konfransier Kristopher Schau publikum nyttige trips og tricks som hvordan å tømme blæren i en loff hvis toalett er utilgjengelig.
HELTER AV DEN DIGITALE REVOLUSJON: - Data er kommet for å bli, mener Kyrre Johannesen, Aleksander og Kristopher Schau fra NRK Interaktiv.