DEBATT

Paradise Papers:

Blottlegger en farlig elitesport

Skjulte utenlandsformuer og skatteplanlegging er en farlig elitesport, ikke minst for fellesskapet.

AVSLØRT: Blant avsløringene i lekkasjene av de såkalte Paradise Papers var blant annet sportsmerket Nikes benyttelse av skattemessige smutthull. Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix
AVSLØRT: Blant avsløringene i lekkasjene av de såkalte Paradise Papers var blant annet sportsmerket Nikes benyttelse av skattemessige smutthull. Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Hva er det som er nytt her? Det er ingenting nytt!» tordnet skipsrederen som på Dagsnytt18 argumenterte for omfattende bruk av skatteparadis og, paradoksalt nok, samtidig mot Aftenpostens publisering av informasjon hentet fra de såkalte Paradise Papers.

Det er dessverre sant at slike lekkasjer og avsløringer ikke representerer noe grunnleggende nytt. Det er halvannet år siden Panama Papers – verdens største datalekkasje – og nå kommer altså Paradise Papers som en god nummer to.

Også denne gangen fylles avisene med historier om hvordan de aller rikeste personene og de aller største selskapene har etablert og drar nytte av et parallelt skattesystem de færreste av oss har kjennskap til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer