Blottlegger svik, sårbarhet og nederlag

Åpenhjertig selvbigrafi fra Jan Thomas.

SELVBIOGRAFI: Jan Thomas' selvbiografi er interessant for de innvidde, om en bemerkelsesverdig dannelsesreise, mener anmelderen.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SELVBIOGRAFI: Jan Thomas' selvbiografi er interessant for de innvidde, om en bemerkelsesverdig dannelsesreise, mener anmelderen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: I artikkelsamlingen «Skaff deg et liv!» fra 2008 skrev professor Stephen J. Walton at altfor mange biografier mangler teoretisk overbygning og kritisk distanse.

Tilføy så at sjangeren sjelden klarer å løsrive seg fra den tradisjonelle dannelseromanen, og dermed har du de tre viktigste innvendingene mot «My Way», ført i pennen av Anne-Katrine Strøm.  Fra Telemark til LA Dannelsereisen til modell og makeupartist Jan Thomas har gått fra Telemark til Los Angeles og derfra hjem til kjendislivet i Oslo. Uten tvil en bemerkelsesverdig karriere som dog har hatt sin pris: I selvbiografien forteller han åpenhjertig om vanskelig oppvekst med en alkoholisert og fjern far, usikkerhet om seksuell legning innbefattet dramatiske kjærlighetshistorier, dop og selvmordsforsøk.

Jan Thomas, eller Jan Bertin Østervold, er en mann av sin tid. Eller rettere sagt en ekte 80-tallist. Han drømmer om alt det den gamle generasjonen foraktet: Glamour, glitter og stas, raske biler, raske dollar. Det måtte bli Hollywood, og dit drar unge Jan Thomas med en sårbar blanding av naivitet og selvsikkerhet for å finne meningen med livet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer