Blow Up The Outside World

Soundgarden er rock-bulldoseren fra Seattle som ved hjelp av massiv tungrock jevner sitt publikum med jorda. Men live i Oslo ser de ut til å ha en lei evne til å rote rust inn i maskineriet.

Av HÅKON MOSLET

Så i disse «Crash»-tider kan kanskje gårsdagens Sentrum Scene-seanse best beskrives som en middels vellykket sneikjøring. For noen reell overkjøring var det ikke snakk om der Soundgarden småslet med både primalskrik og motivasjon.

Ballongene sprakk

Men for all del: De blå ballongene som lå igjen etter Arne Bendiksens 70-årsdag kvelden i forveien, sprakk definitivt da de fire fæle fyrene fra Seattle rullet inn i Oslos største klubblokale, et lokale som var for lite ettersom sleipe engelskmenn glatt ble kvitt billetter til 800 spenn på utsida. Jeg vil på det sterkeste betvile om konserten var verdt så mye, selv om Soundgardens oppdaterte miks av Zeppelin og Sabbath sjelden slår helt feil.

Bandets urtøffe og hypermacho sound kan få hele mellomgulvet til å vibrere av skrekkblandet fryd. Så også i går, som under «Blow Up the Outside World», der Chris Cornell og hans kumpaner klarte å fyre på med tilstrekkelig mengder volum, intensitet og tyngde.