MYE PLASS: Sony vil nå putte både HD-filmer og PS3-spill på samme Blu-ray-disk. Foto: TOSHIYUKI AIZAWA/REUTERS/SCANPIX
MYE PLASS: Sony vil nå putte både HD-filmer og PS3-spill på samme Blu-ray-disk. Foto: TOSHIYUKI AIZAWA/REUTERS/SCANPIXVis mer

Blu-ray-film og PS3-spill på samme disk

Sony åpner for sammenslåing.

(Dagbladet.no): Sony har satset stort på Blu-ray-formatet både i film- og i spillsammenheng.

Arvtageren etter dvd, som i fjor også danket ut det konkurreredne formatet hd-dvd, er standardformatet til PlayStation 3-spill. Dette betyr at alle PS3-eiere også kan bruke maskinen til å se Blu-ray-filmer, et format som fortsatt selger lite i forhold til det svært godt etablerte dvd-formatet.

I et forsøk på å øke interessen for både PlayStation 3-maskinene og Blu-ray-formatet, har Sony nå planer om å slå sammen PS3-spill og filmer på samme disk, melder Videobusiness.com.

Allerede i år
Takket være den store lagringsplassen tilgjengelig på Blu-ray-diskene, er det mer enn god nok plass til både spill og film i høy oppløsning på én og samme plate.

- Vi jobber aktivt med å fremme konseptet med en film og et spill plassert på samme disk. Det er mange utviklere som sier at de har et spill basert på en film, og hvorfor man ikke da kan samle disse konseptene? Dette er noe vi definitivt vil se allerede i år, sier markeddsjef for hardware i Sony, John Koller, til Videobusiness.com.

Koller ville ikke ut med hvilke studioer som snakker med hvilke spillutviklere om et slikt samleprodukt, men han anslår at vi kan se to eller tre slike produkter innen året er omme.

- Forbrukere kan med dette tjene på den store kapasiteten til Blu-ray ved at de får større spill- og filmopplevelser, sier Koller videre.

Setter ikke ned prisen
Flere analytikere har påstått at PlayStation 3 muligens kan være priset for høyt i markedet, og at en prisreduksjon muligens kan øke salget - slik Microsoft opplevde da de senket prisen på sin Xbox 360 i fjor. Koller sier at PS3-prisen foreløpig vil bli stående en stund:

- Vi ser alltid på mulighetene i markedet. Vi er komfortable med den prisen vi er på i dag, men vi følger alltid med på markedet.