Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blue Moon Swamp

John Fogerty trenger tid på å få ut platene sine, men når de først kommer er det ingen som tviler på at han har jobba med dem!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem år har han brukt nå, og som vanlig har han gjort mye av

jobben selv.

Gitararbeid (inkludert en svulstig

steel), arrangementer og produksjon er Fogerty ned til minste detalj, og ingen kan ta feil av den skarpe, nasale stemmen til mannen bak hits som «Proud Mary», «Bad Moon Rising» og «Green River».

Og verken Creedence- eller Fogerty-fans blir skuffet her. Ekkoet av 60- og 70-tallets store rootshelter melder seg etter én akkord, men «Blue Moon Swamp» er også en mer naturlig oppfølger til soloalbumet «Centerfield» fra 1985 enn «Eye Of The Zombie» (1986).

Før tre kvarter er gått har Fogerty beveget seg via sumpene til country-, rock-, soul-, surf- og bluesland. Han går Hendrix i riffnæringa på «Rattlesnake Highway», låner boom chicka boom-rytmer fra Cash på «Blue Moon Nights» og får mektig vokalhjelp av The Fairfield Four. Litt for ujevn til toppkarakter, men Fogerty er velkommen tilbake.

Hele Norges coronakart