Blues Brothers til Notodden

The Blues Brothers Band og Johnny Winter er nye toppnavn under den 11. bluesfestivalen på Notodden 6.- 9. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvert år dukker de svartkledde Blues Brothers-kloningene opp på Notodden Blues Festival. I år står de virkelige heltene på scenen i NBF Abluesment Park, et nytt festivaltelt av året på Nedre Tinfos.

På film

5. juni er det norgespremiere på «Blues Brothers 2 000», oppfølgeren til filmen som la grunnlaget for Blues Brothers-feberen over hele verden. Ideen til bandet ble unnfanget i 1971, men forløsningen skjedde først seks år seinere i tv-serien «Saturday Night Live». I 1980 kom den første filmen, og bandet har holdt det gående siden.

Verken Dan Aykroyd, John Goodman eller James Belushi (broren til avdøde John Belushi) fra den nye filmen kommer, men Steve Cropper, Donald «Duck» Dunn, Matt «Guitar» Murphy, Lou Marini og ytterligere seks «brødre» er på plass.

Texas-blues

Men det er Johnny Winter (50) som er kanonen under årets festival. I over 30 år har kraftgitaristen vært en av de mest profilerte eksponentene for Texas' gitarbluestradisjon. At han fortsatt er i form, viser han på sin første nyinnspilling på fem år, «Live In NYC '97».

Etta James uteblir, men Buddy Miles Express, Steady Rollin' Bob Margolin, Johnny Dyer og Hans Theessink kompletterer plakaten. Fra før er det kjent at Kim Wilson kommer med Fabulous Thunderbirds og sin egen Blues Express. James Cotton Quartet, Marcia Ball, C.J. Chenier, Pinetop Perkins og norske Reidar Larsen og Vidar Busk er blant de øvrige artistene som skal skape bluesstemning på Notodden. I alt blir det om lag 60 konserter, hvorav de fleste er dobbeltkonserter.

230 00 billetter legges ut for salg på Posten og Billettservice 27. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer