KOMMENTARER

Blues er mer enn grått hår og pisk i nakken

Den organiserte Oslo-bluesen fyller 20 år. Men hvordan skal de lokke til seg 20-åringene?

DE NYE: Marie Kristin Dale (t.v.) i MK's Marvellous Medicine og svenske Lisa Lystam er representanter for den nye bluesgenerasjonen - og kvinner. De har begge spilt på Østkanten Bluesklubb i Oslo, som fyller 20 år fredag. Her jammer de med Mike Zito Band under Dark Season Blues på Svalbard i slutten av oktober. Foto Øyvind Rønning  / Dagbladet
DE NYE: Marie Kristin Dale (t.v.) i MK's Marvellous Medicine og svenske Lisa Lystam er representanter for den nye bluesgenerasjonen - og kvinner. De har begge spilt på Østkanten Bluesklubb i Oslo, som fyller 20 år fredag. Her jammer de med Mike Zito Band under Dark Season Blues på Svalbard i slutten av oktober. Foto Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er trolig unikt i verdenssammenheng, i hvert fall i så stor målestokk: Norge er et land av klubber som dyrker sjangermusikk.

Med mørke kvelder er vi skapt for klubblivet. Mest utbredt er de organiaserte jazz- og bluesklubbene som finnes spredt over hele landet. 22. august fylte Oslo Bluesklubb 20 år med en stor konsert og cd-utgivelse, og førstkommende fredag feirer hovedstadens andre bluesklubb, Østkanten Bluesklubb, 20-årsjubileum med en stor konsert på Bårdar Danseinstitutt (gamle Smuget).

Den ferske jubilanten er ikke bare opptatt av blues, men ønsker å være en større del av samfunnet. Blues og internasjonal solidaritet blir sett på som to sider av samme sak, og klubben markerer derfor både 8. mars og 1. mai. Østkanten bluesklubb er opptatt av antirasisme, likestilling mellom kjønn og grupper og en mer rettferdig fordeling av godene.

«Du æ'kke aleine i Østkanten Bluesklubb» er mottoet, og for de fleste dreier det seg selvfølgelig først og fremst om musikk og sosialt fellesskap. Og - det er med på å holde liv i norske bluesband.

Den ferskeste bluesklubben i Norge ble stiftet i Vestfold 11. september, verdens nordligste er Longyearbyen bluesklubb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer