STAYER: John Mayall under en konsert i Santa Barbara tidligere i sommer. Han er 81, men fortsatt i full sving. Hans nye plate "Find A Way To Care" holder mål i massevis. Foto: Thomas Long/Polaris/Dagbladet
STAYER: John Mayall under en konsert i Santa Barbara tidligere i sommer. Han er 81, men fortsatt i full sving. Hans nye plate "Find A Way To Care" holder mål i massevis. Foto: Thomas Long/Polaris/Dagbladet Vis mer

Blues-guruen John Mayall (81) er fortsatt i full sving

Wandrups utvalgte: Imponerer med ny plate og turné.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CD/KONSERT: John Mayall er britisk bluesguru og vismann. Han startet John Mayall & the Bluesbreakers allerede i 1960 og er fortsatt i full sving.

I kveld (tirsdag 15.09) kommer han til Rockefeller. Mayall fyller 82 i november, og å dømme etter hans nyeste plate, «Find a Way To Care», er han fortsatt i storslag.

En imponerende samling, med en energisk Mayall i spissen for et ungt band.

Mayall har oppdratt folk som Eric Clapton, Peter Green, Mick Taylor og haugevis av andre.

Jeg så ham i 1968, på en jazz- og bluesfestival i Sunbury utenfor London. Bøyd over piano og orgel, med en egen, laidback sound i røsten ingen kan etterligne.

Folk gikk ut og inn av bandet hans og dro med seg det de hadde lært til seinere band.

Samme år kom han med to LP?er jeg aldri har sluttet å spille, «Bare Wires» og «Blues From Laurel Canyon». Vi snakker om blues som meditasjon, selvbiografi, en historie som aldri blir ferdig.

Den nye plata er som et tydelig ekko av disse to mesterverkene.

John Mayall. For en stayer.

Bluesen tar aldri slutt. Den varer livet ut.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer